'Onze smaak is beloond', restaurant Wollerich dolblij met prestigieuze Gouden Koksmuts

12 januari 2016 om 18:34
nl
"Toen ik de gerechten van de andere teams zag, dacht ik dat we tekortschoten. Gelukkig is onze smaak beloond." Gerard Wollerich uit Sint-Oedenrode heeft met zijn team de Gouden Koksmuts gewonnen. Dat is de grootste horecaprijs van Nederland.
Profielfoto van Lieshout, van Sanne
Geschreven door
Lieshout, van Sanne

Maandag 11 januari moest Gerard van sterrenrestaurant Wollerich samen met zijn team een amuse en een viergangendiner neerzetten voor een vierkoppige jury op de Horecava in Amsterdam.
"Het eerste gerecht moest binnen anderhalf uur op tafel staan. Tussen de daaropvolgende gerechten mocht maar een half uur tussen zitten." Team Wollerich nam het op tegen nog zeven andere teams. "De concurrentie was groot, de meesten hebben een tweesterrenrestaurant."
WeddenschapVorig jaar won zijn souschef, Koen van den Hurk, het Zilveren Koksmes. "Ik had gezegd als hij een podiumplek zou behalen dat we mee zouden strijden voor de Gouden Koksmuts." Gerard had alleen verwacht dat Van der Hurk het vergeten zou zijn. "Hij heeft ons zonder te vertellen aangemeld en ineens lag daar een brief van Horecava met een bedankje voor de aanmelding."
Naast Van den Hurk zat ook Erik Bons in zijn team. "We hadden een duidelijke taakverdeling gemaakt, dat moet ook wel als je onder zo'n tijdsdruk moet werken." Van den Hurk zorgde voor het voorgerecht en het dessert. Bons hield zich bezig met het tussen- en hoofdgerecht. Gerard zelf nam de amuses en ook het dessert voor zijn rekening.
"Omdat niemand van te voren weet welke producten er zijn, is het wel een eerlijke strijd. Natuurlijk bereid je wel enkele gerechten voor met wat je denkt tegen te komen, maar er kan zomaar iets anders in de box zitten."
StressTijdens het maken van het dessert dacht Gerard even dat het mis zou gaan. "Ik had de oven op de ventilatorstand gezet, waardoor mijn dessert van de bakplaat afdroop. Dus ik ben toen snel opnieuw het dessert gaan maken en had het gelukkig op tijd af."
Gerard is geen wedstrijdkok. "Dat is voor mij te veel stress, het is heel anders dan op het werk." Toch is hij Van der Hurk dankbaar voor de aanmelding. "De grootste horecaprijs van Nederland winnen, is iets om trots op te zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.