Video

Tanken vlak over de grens in België is nog altijd spotgoedkoop

12 januari 2016 om 20:08
nl
Tanken in België is nog altijd stukken goedkoper dan in Nederland. Ondanks de momenteel relatief lage prijs voor benzine in Nederland, is het prijsverschil tussen tanken langs de snelweg en net over de grens nog altijd zo'n dertig eurocent per liter.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Het verschil met de goedkoopste aanbieders in dorpen en steden is minder, maar bedraagt altijd nog twintig eurocent per liter. Wie in de grensstreek woont en niet in België gaat tanken is een dief van zijn eigen portemonnee.
Duur en goedkoper Wat iedereen weet is dat de tankstations langs snelwegen het meeste geld vragen voor een litertje benzine. Anderhalve euro en hoger is normaal op dit moment.
Discounters zoals de Makro in Breda rekenen 1,38 euro. In het Belgische Essen is de prijs echt laag en dat merken ze bij tankstation Gabriels.
Hollanders in de rij "Tachtig procent van de circa achthonderd voertuigen die hier dagelijks komen zijn voertuigen met een Nederlands kenteken", vertelt Leo Franken van het brandstofbedrijf Gabriels. Het bedrijf heeft drie tankstations net over de grens in Putte, Wuustwezel en Essen.
In de tijd dat we op het terrein staan rijden vooral auto's met Nederlandse kentekens af en aan. Het is zo druk dat het bedrijf extra pompen gaat bouwen.
Lucratief rekensommetje"Het scheelt altijd ruim twintig cent minimaal en met de snelweg dertig cent", zegt een chauffeur uit Roosendaal. Bij een tankbeurt van dertig liter is het verschil met tanken langs de snelweg, per tankbeurt, negen euro. Wie veertig keer per jaar tankt is in België dus driehonderdzestig euro per jaar goedkoper uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.