‘Danny de Deugd (26) had openstaande schulden en had drugsdealers achter zich aan’

12 januari 2016 om 21:11
nl
De 26-jarige Danny de Deugd uit Breda van wie in december lichaamsdelen werden gevonden in een sloot in Etten-Leur, had veel openstaande schulden. Dat zeggen diverse bekenden onafhankelijk van elkaar tegen Omroep Brabant. Zij vermoeden dat De Deugd om het leven is gebracht door een drugsdealer. “Danny had als bekende crimineel heel veel foute mensen achter zich aan. Dat is hem uiteindelijk fataal geworden, denk ik”, zegt een kennis.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Volgens onze bronnen kwam De Deugd al op jonge leeftijd in aanraking met het criminele circuit. Hij bouwde een ‘fout netwerk’ op, fungeerde als drugskoerier en bedreigde criminelen en ook bekenden en vrienden met de dood.
“Ongeveer een jaar geleden heeft hij tijdens een uit de hand gelopen ruzie een drugsdealer in elkaar geslagen. Dat is vervolgens volledig uit de hand gelopen”, weet onze bron.
ZIE OOK: Ex-vriendin haalt uit naar Danny de Deugd (26): 'Die jongen heeft mijn leven verwoest’
'Hij sloeg vrouwen'De naam van De Deugd, die geen vaste verblijfplaats had, duikt in veel strafdossiers op. Zo heeft hij zich onder meer schuldig gemaakt aan verschillende vermogensdelicten en werd hij vaak met wapens en drugs betrapt. “Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg. Hij sloeg vrouwen, intimideerde en kleineerde zijn ex-vriendinnen en stuurde foute kerels op mensen af als ze iets in zijn ogen geflikt hadden”, zo spreekt een bekende felle taal.
Door zijn opvliegende karakter en drugsverslaving stootte hij iedereen in zijn directe omgeving van zich af: vrienden, collega’s en zelfs zijn bloedeigen ouders. “Die hebben hem jaren geleden al op straat gegooid en wilden niets meer met hem te maken hebben. Waarom denk je dat hij niet als vermist is opgegeven? Danny werd door niemand gemist.”
ZIE OOK: DNA-match: gevonden menselijke resten in sloot zijn van Danny de Deugd (26) uit Etten-Leur
'We kennen die achtergronden'Door de politie is de doodsoorzaak van de Bredanaar nog niet vastgesteld. Op het moment houdt het onderzoeksteam alle scenario’s open. “Een misdrijf staat nog altijd niet vast”, benadrukt woordvoerder Willem van Hooijdonk dinsdagavond. “We kennen inderdaad die achtergronden en sluiten een dergelijk scenario niet uit, maar dat moet nog verder onderzocht worden. We zijn nu druk bezig om familieleden, vrienden en kennissen te ondervragen.”
Het NFI kon dinsdag geen exacte duidelijkheid geven over wanneer De Deugd om het leven is gekomen. Bekend is in elk geval dat de Bredanaar op 19 juni vorig jaar werd ontslagen uit de penitentiaire inrichting in Dordrecht. Daar zat hij ruim een maand vast. Hij verliet die vervolgens in goede gezondheid, maar waar hij toen heen ging is onbekend en ook is onduidelijk met wie hij sinds die tijd contact heeft gehad.
SignalementDe 26-jarige Danny, die donkerblond haar en blauwe ogen had, droeg toen hij overleed: vingerloze handschoenen van het merk fireman, een glimmende jas van Funky Buddha en een Jack& Jones spijkerjack. Het onderzoek naar de vermoedelijke moord is in volle gang.[YouTube:body:https://youtu.be/RLfJKs280GE][YouTube:https://youtu.be/mPwOaUJznQM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.