Ebert Dollevoet en Kees Koolen eerste Brabantse uitvallers in Dakar Rally

12 januari 2016 om 22:26
nl
De Dakar Rally heeft zijn eerste twee Brabantse slachtoffers geëist. Autocoureur Ebert Dollevoet uit Valkenswaard en quadrijder Kees Koolen wisten dinsdag de finish van etappe 9 niet te halen. Dollevoet: "Ik stop definitief met de Dakar Rally".
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Dollevoet kampte al sinds etappe 2 met koppelingsproblemen. "De koppelingsplaten braken iedere keer. Het probleem bleef maar terug komen. In de etappe van maandag met de eerste duinen was het na een kwartier al gedaan. Toen moesten we de conclusie trekken dat het geen haalbare kaart zou zijn om de rally uit te rijden."
Dollevoet werd maandag naar de finish gesleept van etappe 8. Daardoor miste hij elf  waypoints en mocht hij van de organisatie in etappe 9 sowieso niet van start gaan. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik niet ontevreden over hoe het dit jaar is gegaan. Het klinkt misschien raar, maar ik denk dat we dit keer een goede auto hebben gebouwd. Deze problemen hadden we niet voorzien."
Het is alweer voor de achtste keer op rij dat Dollevoet de Dakar Rally voortijdig moet verlaten. "Ik had er goede hoop op dat het dit keer zou lukken, maar helaas. Het is toch een moeilijk spelletje gebleken om met een auto de Dakar Rally uit te rijden. Daar heb ik me nu bij neergelegd. Ik wist voor mezelf dat dit mijn laatste Dakar zou worden. Het is me niet gelukt om de finish te halen, maar ik heb er geen slecht gevoel bij. Het is goed zo."      
Kees KoolenOok Quadrijder Kees Koolen uit Bergeijk wist niet aan de finish te komen. Hij had problemen met zijn motorblok. "Het is jammer, maar zo gaat dat in de Dakar Rally", was de eerste reactie van Koolen. "Volgend jaar ben ik er zeker weer bij op een quad."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.