Video

Heel veel babygeluk in Beekse Bergen: Punda en Tusker krijgen een babyolifantje

13 januari 2016 om 17:35
nl
Olifant Punda in de Beekse Bergen is in blijde verwachting. En dat is bijzonder, want als alles goed gaat, krijgt het safaripark in Hilvarenbeek de primeur van het eerste Afrikaanse olifantje dat ooit levend in de Benelux wordt geboren. Volgens Ron van Kuijk van de Beekse Bergen is het als alles goed gaat over zo'n week of zes 'tijd voor een megagrote beschuit met muisjes'.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

De 33-jarige olifant is zwanger van Tusker, een Afrikaanse olifant die in de dierentuin van het Duitse Wuppertal verblijft. In maart verhuisde Punda met haar andere drie jongen Bongi, Pina-Ness en Shawu naar de Beekse Bergen. Het nieuwe babyolifantje wordt dus over zo'n zes weken verwacht.
Punda doet het volgens Van Kuijk 'heel goed'. De periode dat een olifant drachtig is, is 22 maanden. En nu is Punda dus hoogzwanger.
Geheim gehoudenEen zwangerschap die volgens Van Kuijk bewust lange tijd geheim is gehouden. Een succesvol verloop van een zwangerschap is in het geval van een olifant namelijk niet vanzelfsprekend. Maar nu het waarschijnlijk helemaal goed gaat komen, heeft de Beekse Bergen besloten het nieuws naar buiten te brengen.
Wanneer het babyolifantje ter wereld komt, weegt het waarschijnlijk zo'n honderdtwintig kilo. Heel veel babygeluk dus voor het safaripark.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.