Caissière supermarkt Dirk van den Broek leidde gewapende overvaller af

13 januari 2016 om 15:39
nl
Een man met een vuurwapen heeft woensdagochtend een overval gepleegd op supermarkt Dirk van den Broek aan de Noordgeest in Bergen op Zoom. Hij bedreigde een caissière met een vuurwapen. Zij en een collega wisten de overvaller af te leiden. Daardoor ging de overvaller weg zonder buit. Niemand raakte gewond. De politie heeft een verdachte aangehouden.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Na de overval verspreidde de politie een Burgernet-bericht met het signalement van de dader. Agenten pakten vervolgens een man op die voldeed aan het signalement. Uit onderzoek bleek dat de aangehouden man niets met de overval te maken had en daarom is hij vrijgelaten.
Even later zag de politie nog een man die voldeed aan het signalement in de Acaciadreef in Halsteren. De man had een gasdrukwapen bij zich. Het gaat om een 42-jarige man uit Halsteren. Hij is naar het bureau gebracht waar hij vastzit voor verhoor.
AfleidingsmanoeuvreDe politie wil niet zeggen wat de afleidingsmanoeuvre van de supermarktmedewerkers precies inhield. "Dit is informatie die namelijk alleen bekend is bij de direct betrokkenen van de overval, waaronder de dader, en wordt dus geschaard onder ‘daderinformatie’. Dit soort informatie geven we nooit vrij."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.