Eindhoven en Düsseldorf vragen Duitse regering om snelle treinverbinding

13 januari 2016 om 14:15
nl
De burgemeesters Rob van Gijzel van Eindhoven en Thomas Geisel van Düsseldorf willen nog steeds een snelle rechtstreekse intercityverbinding tussen de twee steden. Ze hebben de Duitse regering gevraagd concrete stappen te zetten.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De lijn zou moeten lopen vanaf Den Haag/Rotterdam, via Eindhoven naar Düsseldorf. Het traject moet van ‘HSL-kwaliteit' worden, stelt de gemeente Eindhoven.
Tussen Eindhoven en Düsseldorf ben je nu met de trein twee uur onderweg, bijna dubbel zo lang als met de auto.
Plan ligt er al jarenDe gemeente Eindhoven stelt dat beide steden met een handelsvolume van circa 168 miljard euro ’economisch nauw verbonden zijn met elkaar’. Een goede spoorverbinding is volgens haar noodzakelijk.
Er wordt al jaren overlegd over een snellere treinverbinding tussen de twee steden. In 2011 bleek echter dat een structurele verbetering van de treinverbinding Eindhoven-Düsseldorf op korte termijn niet mogelijk was, maar dat er vanaf 2015 concretere stappen konden worden gezet.
Dat hebben Zwitserse specialisten geconcludeerd na een onderzoek, dat in opdracht van de gemeente Eindhoven is uitgevoerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.