Zieker en zieker: bejaarde vrouw woont al twintig jaar in 'schimmelhuis' - Omroep Brabant

Zieker en zieker: bejaarde vrouw woont al twintig jaar in 'schimmelhuis'

13 januari 2016 om 14:23
nl
Al ruim twintig jaar woont mevrouw Janssen in een huis in Eindhoven dat besmet is met schimmels. Haar broer Willem geeft aan dat hij 'binnen een half uur over z'n nek' als hij bij haar op visite gaat. Een bevriende brandweerman vermoedt dat het om een lekkage van het riool gaat.
Profielfoto van Hamacher Stan
Geschreven door
Hamacher Stan

Mevrouw Janssen is 74 en woont sinds 1997 in het huis aan de Picassohof in Eindhoven. Er hangt al bijna 20 jaar een rioolachtige stank. Een medewerker van woningstichting SWS is in het verleden langs geweest, maar stelde toen niets te ruiken. Volgens Willem Janssen is dat wel anders: "Het is een irriterende lucht."
Stug volhoudenMevrouw Janssen heeft keelkanker. Volgens het Radboud Ziekenhuis is ze uitbehandeld. De familie wil een second opinion, dus volgt er op 29 januari opnieuw een MRI-scan. De gezondheid van mevrouw Janssen is op dit moment stabiel. Maar haar broer maakt zich zorgen dat de schimmel haar gezondheid nog verder in gevaar brengt.
Op 31 december heeft de broer van Janssen een brief geschreven naar SWS met daarbij de kopie van de huisarts. SWS zegt de brief nooit ontvangen te hebben. Vanmorgen deed Willem een nieuwe poging door de brief hoogstpersoonlijk in de brievenbus van SWS te gooien. "Ik blijf stug volhouden, hier moet iets aan gedaan worden. Mijn zus wordt zieker en zieker."
Ter plekke bekijkenWoningstichting SWS laat in een reactie weten dat er geen recente meldingen bekend zijn. Volgens hen is het jaren geleden dat er voor het laatst contact was met mevrouw Janssen over dit onderwerp. De brief van broer Willem hebben zij vandaag ontvangen. SWS laat weten contact op te nemen met de Janssens en de situatie ter plekke te gaan bekijken. In overleg met hen worden dan eventuele vervolgstappen bekeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.