Van verduistering verdachte ondernemer failliet, ook zijn administratiekantoor in Gemert op de fles

13 januari 2016 om 15:16
nl
De 61-jarige ondernemer uit Gemert die al langer wordt verdacht van onder meer verduistering is dinsdag persoonlijk failliet verklaard. Ook het bedrijf van de man, een administratiekantoor Van der Laan BV in Gemert, werd door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De man werd in december aangehouden, maar is inmiddels weer op vrije voeten in afwachting van de rechtszaak. Dit kan volgens een woordvoerder van justitie nog enkele maanden duren.
Wat het gevolg van beide faillissementen is voor gedupeerden van de van fraude verdachte ondernemer kan curator Van de Klundert uit Eindhoven nog niet zeggen. “Ik ben op de hoogte van het onderzoek dat loopt naar hem, maar over de schuldenlast en de gevolgen voor gedupeerden kan ik nu nog niks zeggen”, laat zij woensdag weten.
80.000 euro in beheerTot de gedupeerden behoren onder meer de bewoners van het appartementencomplex aan de Nieuwe Biezen in Gemert. Ruim 80.000 euro van hun gespaarde geld voor onderhoud was in beheer bij het administratiekantoor van de man.
LEES OOK: Gedupeerden van frauderende man uit Gemert vrezen het ergste: 'Dat geld zien we nooit meer terug'
Bij het administratiekantoor werkten behalve de directeur negen medewerkers. De curator geeft aan dat ze voor hen toestemming voor ontslag gaat aanvragen.  
In oktober bracht de politie naar buiten dat de 61-jarige ondernemer wordt verdacht van het verduisteren van enkele tonnen via zijn bedrijf. De man wordt naast fraude ook verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.