PSV boekt vooruitgang met ‘aandelenplan’, Phillip Cocu verlengt contract

13 januari 2016 om 20:25 • Aangepast 21 november 2020 om 13:27
nl
PSV denkt op korte termijn het budget te kunnen verhogen, omdat vijf partijen bereid zijn om geld in de club te steken. Directeur Toon Gerbrands meldde woensdagavond op de nieuwjaarsreceptie dat het geld allereerst zal worden gebruikt voor verbetering van trainingscomplex De Herdgang waar onder andere een stadion moet komen voor ongeveer 2000 mensen. PSV denkt bovendien aan de modernisering van het Philips Stadion.
Profielfoto van Post Paul, Bert van Doorn
Geschreven door
Post Paul, Bert van Doorn

Het idee voor een alternatieve financiering van de club heeft Gerbrands een jaar geleden gelanceerd en is geïnspireerd op de aandelenconstructie bij Bayern München. De directeur benadrukt dat de financieringswijze anders en uniek is. Vijf niet nader genoemde partijen willen voor zeker tien jaar in zee gaan met de club uit Eindhoven, kondigde hij aan.

Wachten op privacy instellingen...

Cocu tekent nieuw contract bij PSVTrainer Phillip Cocu heeft woensdagavond onder toeziend oog van ongeveer 1500 bezoekers van de nieuwjaarsreceptie van de club zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. Zoals eerder werd aangekondigd blijft de trainer tot medio 2019 bij PSV.

Wachten op privacy instellingen...

De 45-jarige oud-international is bezig aan zijn derde seizoen als trainer in Eindhoven en zijn huidige contract loopt tot de zomer van 2017. Cocu leidde PSV vorig jaar naar de landstitel en veroverde vorige week met zijn ploeg een plek in de achtste finales van de Champions League.
PSV wil nog jaren door met BrandsPSV gaat binnenkort met technisch manager Marcel Brands om de tafel over verlenging van zijn contact. Als het aan PSV-directeur Toon Gerbrands ligt, blijft Brands tot 2020 bij de club. "Hij is de architect van het elftal. Hij kwam hier binnen in een lastige tijd en zijn aankoopbeleid is heel succesvol. De transferbalans is heel positief, financieel en sportief'', aldus Gerbrands woensdag op de nieuwjaarsreceptie van PSV.
Oud-voetballer Marcel Brands kwam in 2010 naar PSV. De technisch manager boekte veel successen met transfers van bijvoorbeeld Memphis Depay, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman en Dries Mertens. Afgelopen zomer haalde hij de snel bejubelde Maxime Lestienne, Davy Pröpper en Gastón Pereiro binnen.
Fans ook van de partijNet als vorig jaar nodigde PSV de fans uit voor de nieuwjaarsreceptie. Het tekenen van het contract werd door de supporters begroet met applaus. De nieuwjaarsreceptie was live te volgen via de website van Omroep Brabant.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.