Video

Marianne Vos hoopt op nieuwe sponsor na vertrek Rabobank: 'Dit team mag niet verloren gaan'

13 januari 2016 om 18:50
nl
Ze stond maanden langs de kant, maar 2016 moet hét jaar van Marianne Vos worden. Zeker omdat hoofdsponsor Rabobank er na dit seizoen mee ophoudt en er dus een opvolger moet komen. "We hebben nu gewoon een prachtig team, te mooi om niet door te laten gaan."
Profielfoto van Endedijk Bram
Geschreven door
Endedijk Bram

De teampresentatie van het Rabobank Liv Team duurt vrij lang, de speaker van dienst besluit om elke renster te onderwerpen aan een diepte-interview, veelal ingeleid door een monoloog. Het duurt zó lang dat de meligheid genadeloos toeslaat bij de wielrensters. Iedereen lacht om alles, behalve Vos.
TopsportDe professionaliteit van de dame uit Meeuwen blijft, ook al heeft ze dit seizoen weinig kunnen laten zien. "Ik mis het gevoel van het winnen. En zelfs ook al het kunnen maken van een wedstrijd. Dat is fantastisch en daar moet ik weer naartoe. Maar nu ben ik er nog niet klaar voor."
Hoofdsponsor Rabobank is bezig aan het laatste seizoen sponsoring. Wil de ploeg in huidige omvang blijven bestaan, dan is er een hoofdsponsor nodig. En daarom is het wel handig als Vos in 2016 gaat presteren. "Ja, leg de druk er nog maar eventjes op", lacht Vos. "Ik probeer die druk niet te voelen, ik ga gewoon mijn best doen. Ik twijfel er niet aan dat we met deze ploeg hele mooie dingen gaan laten zien."
Eigen ploegOf heeft Vos een alternatief plan, een eigen ploeg, zoals Ireen Wüst heeft. Als we het haar vragen, twijfelt ze eventjes, maar ze zegt er nog niks over. "Wat we hier hebben staan, is te mooi om niet door te laten gaan, dus dit is voor mij de optie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.