Dode varkens als protest tegen komst 500 vluchtelingen azc Heesch: 'Misselijkmakend'

14 januari 2016 om 09:29 • Aangepast 21 november 2020 om 13:26
nl
Uit protest tegen de komst van een azc in Heesch is woensdag een varken aan een boom gehangen op de plek aan de Ruitersweg-West waar het azc zou moeten komen.
Profielfoto van Rippe Hessel
Geschreven door
Rippe Hessel
Wachten op privacy instellingen...

Ook ligt er een varken op een transformatorhuisje, omgeven door spandoeken tegen de komst van het azc. 'Misselijkmakend', noemt DTV Oss-verslaggever Roel Kuilder het op Twitter.
'Kon mijn ogen niet geloven'Een buurtbewoner die liever anoniem blijft, is erg geschrokken van de actie. ''Ik was net thuis toen ik ineens mensen spandoeken op zag hangen. Daarna zag ik op Facebook dat werd opgeroepen dat ouders hun kinderen binnen moesten houden.''
Daarna zag de ooggetuige drie politiewagens bij het transformatorhuis staan. ''Ik ben erheen gelopen en heb gevraagd of ze wat extra toezicht wilden houden. Toen zag ik daar ineens die varkens. Ik kon mijn ogen niet geloven.''
Veel verzetWie er achter de actie zit, is onbekend. ''Het is in ieder geval niemand uit de buurt, dat weet ik zeker. 500 vluchtelingen tien jaar lang is wel heel veel, maar dit gaat echt te ver.''
Dinsdag werd bekend dat het college van Bernheze 500 vluchtelingen wil opvangen aan de Ruitersweg-West. Dat stuitte meteen op veel verzet.

Wachten op privacy instellingen...

Op het terrein zullen speciale units worden gebouwd om de vluchtelingen op te vangen. De grond wordt voor maximaal tien jaar beschikbaar gesteld aan het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers.
Geen begripBurgemeester Marieke Moorman van de gemeente Bernheze heeft geen begrip voor de actie. ""We vinden het zeer ongepast. We willen met iedereen in gesprek, maar niet op deze manier. We snappen dat mensen boos zijn, maar dit is niet de manier om met elkaar in gesprek te gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.