Video

Ouders niet ingelicht over naaktfoto's, school Tilburg houdt informatie binnenskamers

13 januari 2016 om 22:33
nl
Ondanks dat de directie van het Vakcollege Tilburg wist dat er naaktfoto’s van leerlingen rondgaan op internet, zijn ouders niet ingelicht. “De directeur heeft mij deze week nog gezegd dat ze ouders pas zouden informeren als dit nieuws zou uitlekken in de media”, vertelt Marco Brokx, tot vier weken geleden voorzitter van de ouderraad.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

“We zijn toen als ouderraad ook niet op de hoogte gebracht en dat is een kwalijke zaak. Ik vind dat alle ouders meteen per brief geïnformeerd hadden moeten worden”, aldus Brokx.
Niet pratenVolgens de oud-voorzitter is dat pas gebeurd toen dinsdag  uitlekte wat er speelde op de school. De huidige ouderraad is gevraagd om niet met de pers te praten.
ZIE OOK: Naaktfoto's op Instagram: 'Niet lollig, leerlingen worden heel erg voor schut gezet'
Dat nu juist het Vakcollege Tilburg in het nieuws is vanwege sexting, het versturen van een seksueel getint bericht, foto of video, is opvallend. Vorig jaar organiseerde de school nog een informatieavond over de gevaren van social media. Tilburger Steven Brunswijk, bekend als ‘Braboneger’, gaf toen een presentatie.
“Dat was een hele goede avond, dus het geeft een vervelend gevoel dat het op het Vakcollege nu misgaat. Het gebeurt nu op deze school, maar helaas is het een landelijk en wereldwijd probleem”, vertelt Brokx.
'Voorlichten is de sleutel'“Er is geen oplossing voor, maar kinderen veel voorlichten over dit probleem is wel de sleutel om het probleem te verminderen. Praat als ouder ook thuis met je kind over dit onderwerp.”
ZIE OOK: 'Sexting is geen Tilburgs probleem, maar duikt overal op', zegt de politie
Het feit dat het Vakcollege Tilburg nu in het nieuws is vanwege de op internet circulerende naaktfoto’s, bezorgt Brokx een dubbel gevoel. “Dit is nadelig voor de school. Zondag is het open dag. Het is jammer dat ouders de media hebben opgezocht, maar aan de andere kant komt er nu wel weer aandacht voor het probleem.”
VoorlichtingsavondenSamen met Brunswijk en een andere partij wil Brokx landelijk voorlichtingsavonden gaan geven over de gevaren van social media. “We zijn bezig om te kijken of we daar subsidie voor kunnen krijgen. Want hoe meer voorlichting er wordt gegeven, hoe bewuster kinderen worden van de gevaren. Ook al zijn ze uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor wat ze doen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.