Zus vermoorde Danny de Deugd vertelt: 'Ik wil weten hóe hij doodging'

14 januari 2016 om 07:12
nl
Ze weet dat haar vermoorde broer Danny de Deugd met drugs in aanraking was gekomen. Ook weet zijn zus, Inge de Deugd, dat Danny in het verleden problemen had. Maar dat hij mogelijk zo gruwelijk aan zijn eind kwam, raakt haar het meest. Inge had 13 april vorig jaar voor het laatst contact met haar broer.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Lichaamsdelen van Danny werden in december in een sloot in Etten-Leur gevonden. In eerste instantie was niet bekend wie het slachtoffer was. Pas dinsdag bleek dat het om delen van het lichaam van de 26-jarige De Deugd ging. Hij is hoogstwaarschijnlijk vermoord.
De politie weet niet waardoor het lichaam van Danny zo was toegetakeld. Mogelijk deden de dader of daders dit. Het kan alleen ook zo zijn dat het lichaam door een landbouwmachine werd beschadigd.
LEES OOK: DNA-match: gevonden menselijke resten in sloot zijn van Danny de Deugd (26) uit Etten-Leur
Raar gevoel"Ik heb er een raar gevoel bij", vertelt een verdrietige Inge de Deugd woensdagavond tegen Omroep Brabant. Ze wil graag weten wie haar broer om het leven heeft gebracht. "Maar ik wil misschien eerder weten hoe zijn lichaam zo kon worden toegetakeld."
De Deugd was een bekende van de politie. Hij zou zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan vermogensdelicten, drugs- en wapenbezit. Danny zat vorig jaar vast in de Penitentiaire Inrichting de Dordtse Poorten in Dordrecht. Hij werd in juni vrijgelaten en was sindsdien spoorloos. Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan zijn vermissing.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=_6y559CyyUY]
LEES OOK: ‘Danny de Deugd (26) had openstaande schulden en had drugsdealers achter zich aan’
Bekende in regio BredaDanny was ook bekend in de omgeving van Breda en het naburige Etten-Leur. Bronnen zeggen dat hij verslaafd was aan GHB. Ook was hij vaak betrokken bij gevechten en kwam hij, mede daardoor, veelvuldig in aanraking met de politie. Er zouden tientallen aangiftes tegen hem zijn gedaan.
Danny zou ook in het verleden betrokken zijn geweest bij diverse schietpartijen. Een bron vertelt dat hij de schutter zou zijn bij een schietpartij op het Chasséveld in Breda, waarbij een politie-auto vorig jaar werd beschoten.
Problemen met exenDaarnaast zou Danny één van zijn exen hebben lastiggevallen nadat ze het had uitgemaakt. Hij trok camouflagekleding aan en lag 's nachts in haar tuin. Toen ze later verhuisde en met een nieuwe vriend ging samenwonen, zou hij haar achterna zijn gekomen.
Volgens zijn zus kon Danny inderdaad zijn ex-vriendin, met wie hij zeven jaar een relatie had, lastig loslaten. "Zij was zijn alles. Ik zei tegen hem dat hij met me mee moest gaan naar de Tilburgse kermis. Om even op andere gedachten te komen." Danny had ook problemen met een andere ex.
LEES OOK: Ex-vriendin haalt uit naar Danny de Deugd (26): 'Die jongen heeft mijn leven verwoest’
Gedenkplekje in Etten-LeurInge de Deugd beaamt dat haar broer verslaafd was aan drugs, maar denkt niet dat hij tot hele slechte dingen in staat zou zijn geweest. Om te laten weten dat er nu ook nog goed over hem wordt gedacht, richt ze dit weekend een gedenkplekje voor Danny op. Bij de plek waar hij werd gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.