Video

'Ik heb Streppel routebeschrijving naar GelreDome gegeven', spelers Willem II dolden met trainer

14 januari 2016 om 02:24
nl
Meer sponsoren, nieuwe spelersbus, toename in aantal seizoenkaarthouders en een negende plek in de eredivisie als promovendus: 2015 was een prachtig jaar voor Willem II. Dat concludeerde Willem II-directeur Berry van Gool woensdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Tilburgse club.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Bleven de spelers vorig jaar nog weg vanwege een conflict met Willem II over de uitbetaling van de kampioenspremie. Woensdagavond waren ze er allemaal bij, inclusief Andy Kawaya die Willem II van Anderlecht huurt.  
Stroef begin van nieuw seizoenDe kampioen van de Jupiler League eindigde na promotie als negende. Maar belangrijker nog was het spel dat de Tilburgers op het veld vertoonden. Verzorgd, aanvallend voetbal.
Het enige smetje op het afgelopen jaar was misschien het stroeve begin van het huidige voetbalseizoen. Willem II speelde goed, maar verspeelde onnodig veel punten. "Dat heeft met een stukje kwaliteit te maken, maar ook met vertrouwen. Dat misten we in het begin. Maar het kwartje valt nu weer goed", aldus Willem II-trainer Jurgen Streppel.
SpeculatiesOver hem werd de afgelopen tijd veel gespeculeerd. Na het vertrek van Peter Bosz bij Vitesse werd Streppel veelvuldig genoemd als een mogelijke opvolger. Maar de Helmonder weigert om over Vitesse te praten. "Ik ben met Willem II bezig. Ik wil niet over andere clubs praten. Dat vind ik niet fair tegenover Willem II waar ik mooie tijden mee heb beleefd", zegt hij resoluut.
Maar zelfs zijn eigen spelers kunnen niet om de speculaties heen. Dus werd er tijdens de trainingskamp gedold met Streppel. Oud-speler van Vitesse Frank van der Struijk, bood zijn trainer de routebeschrijving naar GelreDome aan, het stadion van Vitesse.
ComplimentVan de Struijk heeft wel een verklaring waarom zijn trainer nadrukkelijk wordt genoemd als de mogelijke opvolger van Bosz. “Bosz is dezelfde type trainer als Streppel die hetzelfde soort voetbal wil spelen. En als Bosz dan weggaat worden er lijstje gemaakt. Natuurlijk is het terecht dat hij daar dan bijzit."
Dat de naam van Streppel genoemd wordt in de media als een mogelijke opvolger van Peter Bosz bij Vitesse, kan gezien worden als een compliment. Compliment aan Willem II en Streppel voor de prestaties van de afgelopen jaren.
Met een bescheiden budget timmert de Tilburgse club aardig aan de weg om een stabiele middenmoter te worden in de eredivisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.