Martine Bijl en André Rieu grijpen mis, ouderen kiezen Henk Krol als 'Nestor van het Jaar'

14 januari 2016 om 11:27
nl
De Unie Katholieke Bond van Ouderen (KBO) heeft de Eindhovense politicus Henk Krol uitgeroepen tot Nestor van het Jaar 2015. De fractievoorzitter van 50PLUS liet Martine Bijl en André Rieu achter zich. Hij ontvangt de prijs donderdag in Den Haag.
Profielfoto van Koert, van Martijn
Geschreven door
Koert, van Martijn

De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die zich volgens de bond sterk heeft ingezet voor senioren. Zij stellen zelf de kandidatenlijst samen.
De KBO heeft 190.000 leden, van hen hebben er iets meer dan zevenduizend gestemd.
Betrouwbare politicusKrol is volgens de stemmers een van de weinigen die opkomt voor de ouderen. Ze noemen hem een betrouwbare politicus, die staat voor wat hij zegt en zich aan zijn woord houdt.
De directeur van de KBO, Manon Vanderkaa, overhandigt de prijs, een bronzen Nestor-uiltje, donderdag in Den Haag. Krol is de opvolger van Jan Slagter(2012), Erica Terpstra(2013) en Hannie van Leeuwen(2014).
OpstekerEen leuke opsteker voor Krol, en die kon hij ook wel gebruiken. Eind vorig jaar kwam hij in het nieuws doordat hij tot tweemaal toe een overledene feliciteerde.

Daarnaast zou hij subsidie hebben gebruikt om zijn GayKrant overeind te houden. Krol gaf toe er administratief een zooitje van gemaakt te hebben, maar hoefde de twee ton niet uit eigen zak terug te betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.