Willem II begint vol vertrouwen: 'We gaan ons zo snel mogelijk veilig spelen'

14 januari 2016 om 12:35
nl
Willem II begint aan de tweede helft van het seizoen met vier punten voorsprong op een play-offpositie. De Tilburgers zullen dus nog vol aan de bak moeten om vervelende degradatiewedstrijden te ontlopen.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

"In de breedte hebben we een hele goede selectie", zegt aanvoerder Jordens Peters. "Met deze groep moeten we ons zo snel mogelijk veilig spelen. Ik heb er vertrouwen in dat ons dat ook gaat lukken. We hebben voor de winterstop niet voor niets een veel belovende reeks neergezet."
Ploeggenoot Dries Wuytens is ook positief over de overlevingskansen van Willem II. "Het zou mooi zijn als we het vorige seizoen kunnen evenaren." Toen werden de Tilburgers negende. "Maar het eerste doel blijft zo snel mogelijk handhaven."
Komende zondag speelt de ploeg van trainer Jurgen Streppel in Nijmegen een uitwedstrijd tegen NEC. Wuytens: "Een goede, maar vooral stugge ploeg." In Tilburg won NEC in augustus 2015 met 0-1. "Ze kregen toen één kans en die was meteen raak." Dodelijk effectief dus. Peters: "Ik denk dat er kwalitatief weinig verschil tussen ons en NEC zit. Als we het slim aanpakken, kunnen we in Nijmegen winnen."
Nog meer versterkingen?Voorlopig is de aanvallend ingestelde middenvelder Andy Kawaya de enige aanwinst voor Willem II. "Alleen als er spelers zijn met specifieke kwaliteiten moeten we ze in de winterstop aantrekken", zegt aanvoerder Peters.
"Iedereen schreeuwt dat we een nieuwe spits moeten kopen. Maar ik vind dat Nick van der Velden het op die positie gewoon goed doet. Als er geen nieuwelingen meer komen, zie ik dat niet als een probleem. Met deze groep kunnen we ons ook redden."
Streppel moet blijvenTegen NEC zit Jurgen Streppel gewoon op de bank als trainer van Willem II. De Helmonder wordt nadrukkelijk genoemd als nieuwe coach van Vitesse. Streppel wil daar zelf niets over kwijt. Wuytens wel. "Hij moet lekker in Tilburg blijven. Zo’n goede trainer moeten we hier houden."
NEC-Willem II begint zondag om kwart voor vijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.