‘Huurmoordenaar verantwoordelijk voor moord op Rinus Moerer (68) uit Steenbergen’

14 januari 2016 om 13:31
Moerer werd in 2014 op straat neergeschoten. (Archieffoto: Alexander Vingerhoeds / Obscura Foto)
Moerer werd in 2014 op straat neergeschoten. (Archieffoto: Alexander Vingerhoeds / Obscura Foto)
Een lid van een criminele bende uit Utrecht is volgens de officier van justitie betrokken bij de moord op fruithandelaar Rinus Moerer (68) uit Steenbergen in april 2014. Dat melden verslaggevers van De Telegraaf en Crimesite. De man stond donderdag terecht voor de rechtbank in Amsterdam.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

In totaal worden acht bendeleden verdacht van het voorbereiden van moorden, lidmaatschap van een criminele organisatie en van betrokkenheid bij de enorme wapenvondst in Nieuwegein in juli vorig jaar, zeggen misdaadverslaggevers Mick van Wely en Wim van de Pol.
ZIE OOK: Vragen na liquidatie Steenbergen: 'Wie is Rinus Moerer?'
Huurmoordenaar?Bij één verdachte uit de groep zou een boekje zijn gevonden met daarin een boekhouding. Daarin wordt een betaling genoemd voor de schutter die verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van Rinus Moerer. De bedragen die genoemd worden variëren tussen de 40.000 en 100.000 euro.
Een vermoedelijk doelwit van de bende, heeft uitgebreide verklaringen afgelegd bij de politie, meldde de Telegraaf donderdagochtend. Hij zou daarmee een van de weinige onderwereldfiguren zijn die uit de school klapt. [Tweet:BODY:https://twitter.com/Crimesite/status/687561188692066304]
'Cruciale verklaringen'Volgens bronnen rond het onderzoek 26Koper van de Landelijke Eenheid zijn de verklaringen cruciaal voor justitie omdat ze aantonen wat de achtergrond van de voorgenomen liquidaties zou kunnen zijn.
Voorlopig blijven alle leden van de criminele bende achter slot en grendel. Volgens de officier van justitie worden er binnenkort nog zeven verdachten worden aangehouden of verhoord.
ZIE OOK: Vermoorde Rinus Moerer uit Steenbergen stond op dodenlijst en 'moest boeten' voor mislukte drugsdeal
[Tweet:body:https://twitter.com/mickvanwely/status/687558342928154624]Moord op MoererDe politie liet eerder weten een verband te vermoeden tussen de moord op Moerer en de dood van de onschuldige 44-jarige ggz-directeur Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs. Zweekhorst werd doodgeschoten maar was slachtoffer van een persoonsverwisseling.
Een mislukte drugsdeal van miljoenen euro’s is zeer waarschijnlijk de aanleiding van de moord op Moerer. De 68-jarige fruithandelaar stond op de dodenlijst en moest boeten voor het verloren gaan van een cocaïnetransport van 300 kilo in de haven van Rotterdam. [YouTube:body:https://youtu.be/Ntjwv3wQk00]

Wachten op privacy instellingen...