Extra beveiligde rechtszaal voor dubbele moordzaak Hooge Zwaluwe

15 januari 2016 om 09:00
nl
Het was een van de meest geruchtmakende moordzaken in 2015. In het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe werden No Surrender-captain Brian Dalfour en Muljaim Nadzak, een van de meest gevreesde en beruchte rippers van Amsterdam, vermoord. Vrijdagochtend staat voor het eerst een verdachte in deze zaak voor de rechter. Vanwege de veiligheid gebeurt dit in de extra beveiligde rechtszaal op het Justitieel Complex Schiphol.
Profielfoto van Vaessen Emile
Geschreven door
Vaessen Emile

De oorzaak van de schietpartij zou bij de leider van motorclub No Surrender liggen. Brian Dalfour zou het vakantiehuisje verkleed als politieagent hebben bestormd. In alle tumult werd de Surinaamse Amsterdammer met zijn eigen wapen doodgeschoten, zo bleek uit een reconstructie van Panorama.
ZIE OOK: Vermoorde No Surrender-leider Brian Dalfour (47) was een ‘rustige maar berekenende' man
Samir T., de hoofdverdachte in deze zaak, werd na de schietpartij op de stoep van het Amphia Ziekenhuis gedropt. Later werden er in België ook nog twee andere verdachten opgepakt. Een 23-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver en een 33-jarige man uit Antwerpen, werden afzonderlijk van elkaar gearresteerd voor betrokkenheid bij de dubbele moord in het vakantiehuisje.
15 kilo cocaïne voor 390.000 euroDe criminele partijen zagen elkaar in Hooge Zwaluwe niet voor het eerst. Twee weken voor de bewuste schietpartij, in een vakantiehuisje in Molecaten Park Bosbad in Hoeven, kwamen de Antwerpenaren en Nadzak bij elkaar om tot een overeenkomst te komen: 15 kilo cocaïne voor 390.000 euro. De transactie zou plaatsvinden in de 'spookpolder' in Hooge Zwaluwe.
ZIE OOK: Muljaim Nadzak was meedogenloze ripper' die drugsdealers martelde: Ik was doodsbang voor hem'
Ongewapend verschenen de Belgen die bewuste woensdagochtend bij het hagelnieuwe vakantiehuisje, meldt het tijdschrift. "Een paar van ons doen aan kickboksen, dat leek ons voldoende. Daarnaast vertrouwden we er op dat het goed zat", aldus de bron tegenover het misdaadtijdschrift. Een paar minuten later bestormde Dalfour, gewapend en verkleed als politieagent, met een compagnon de recreatiewoning. Ze eisten het geld.
Een laatste smsjeToen ging het goed mis. Dalfour greep naar zijn wapen en loste drie schoten op Vlaamse drugscrimineel Samir T., die pas een week op vrije voeten was. In alle paniek die daarop volgde pakte een van de Marokkaanse drugscriminelen de waterkoker en gooide kokend heet water over de hand van de No Surrender-leider.
ZIE OOK: Vermoorde mannen gevonden in hagelnieuw vakantiehuisje in 'spookpolder' in Hooge Zwaluwe
Later bleek ook dat Brian Dalfour nog een laatste sms’je verstuurde naar zijn vrienden en familieleden nadat hij was neergeschoten in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe. Vrienden van Dalfour en bekenden in de Amsterdamse onderwereld vertelden dat de No Surrender-voorman zwaargewond was en dat een man hem had 'laten liggen’.
Geen wraakEen kopstuk van motorclub No Surrender meldde na de dubbele moord aan Omroep Brabant dat de club niet uit is op wraak. "Voor ons geeft het véél meer voldoening als de moordenaars strafrechtelijk vervolgd worden en voor jaren in de cel verdwijnen. Alleen dan kunnen we het pas een plek geven", zo gaf de bron aan.
Alles over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe lees je op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/moordhoogezwaluwe

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.