Zware windstoten in West-Brabant vanavond, KNMI heeft er code geel voor over

14 januari 2016 om 15:40 • Aangepast 21 november 2020 om 13:25
nl
West-Brabant krijgt donderdagavond met zware windstoten te maken. Zo waarschuwt het KNMI. Het meteorologisch instituut stelt er een code geel voor onze provincie voor in.
Profielfoto van Rippe Hessel
Geschreven door
Rippe Hessel

Het kan behoorlijk spoken in West-Brabant, want er worden windstoten met snelheden van tachtig tot negentig kilometer per uur verwacht. In Zuid-Holland ook. Aan de kust nog harder.
Code geel? Code oranje?Natte sneeuw blijft ons bespaard, maar in Zuid-Limburg zou het wel eens voor plaatselijke gladheid kunnen zorgen. Voor de wind geeft MeteoGroup ook een waarschuwing. Eentje voor 'matig noodweer'. Maar daar is die oranje.

Wachten op privacy instellingen...

Ondertussen kwakkelt het weer een beetje. Neerslag hebben we en houden we. Met name morgen gaat het flink regenen. Misschien zelfs met natte sneeuw. Maar dat is (nog) geen weercode waard.
Op weg naar het vriespuntOndertussen hobbelt de temperatuur richting maandag ook steeds verder naar beneden. Zondag steekt het kwik nog net boven het nulpunt uit. Maandag al niet meer. Dan is nul graden Celsius het maximum weten ze bij Weeronline.nl.
Maar eerst maar eens tegen de wind in beuken in West-Brabant. Laat je paraplu niet openstaan als je in Bergen op Zoom met de hond gaat wandelen. Vergeet de parasols op de terrassen vanavond in Breda niet in te klappen.
Het gaat waaien. Hard. Code geel. Oppassen geblazen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!