'We schamen ons er beetje voor', RKC wil in tweede competitiehelft snel weg van laatste plaats

14 januari 2016 om 15:52
nl
RKC Waalwijk heeft tijdens de winterstop de koppen bij elkaar gestoken, want de club bivakkeert op een laatste plaats in de Jupiler League en wil daar zo snel mogelijk weg. De ploeg kan de weg omhoog vrijdagavond al inzetten, RKC speelt dan thuis tegen Telstar. "Laten we maar meteen goed beginnen in 2016", zegt speler Steef Nieuwendaal.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Het zit de heren voetballers van RKC niet lekker, die laatste plaats op de ranglijst. Alles is er vanaf nu af aan op gericht om de rode lantaarn over te dragen. Tijdens de winterstop is dat luid en duidelijk naar elkaar uitgesproken.
"Je weet dat er in de winterstop geen prijzen worden verdeeld, dus wat dat betreft is er nog niets aan de hand", zegt RKC-speler Steef Nieuwendaal. "We hebben dat tegen elkaar gezegd en elkaar er op aangesproken. We schamen ons er een beetje voor dat we laatste staan. Dat wil je natuurlijk niet. Laten we maar meteen goed beginnen in 2016 en drie punten pakken."
TelstarEn dat kan dan vrijdagavond mooi meteen thuis tegen Telstar. "We moeten tegen Telstar van onze eigen kracht uitgaan", vervolgt Nieuwendaal. "Zij hebben bijvoorbeeld Benjamin van de Broek erbij gehaald, een loper op het middenveld. Als je dat soort jongens aan banden kan leggen en je kan zelf je doelpunten maken, dan kan je Telstar verslaan."
Anderson wil RKC van laatste plek afhelpen RKC versterkte zich ook in de winterstop. Middenvelder Kenny Anderson, kind van de club, keerde terug in Waalwijk na een Schots avontuur bij Heart of Midlothian. Hij moet RKC naar een hoger plan tillen. "Ik ben gehaald om RKC van de laatste plaats af te helpen", zegt Anderson. "Daar ga ik ook mijn stinkende best voor doen."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.