Video

Ook leerlingen 2College Oisterwijk naakt op Instagram

14 januari 2016 om 19:43
nl
Niet alleen scholieren van het Vakcollege in Tilburg, maar ook die van het 2College locatie Durendael in Oisterwijk stonden naakt op Intagram. Dat zegt de school in een mail aan de ouders. Op het account 013_beef waren naaktfoto's en filmpjes van vechtende jongeren te zien.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

Een aantal leerlingen meldden maandagochtend dat ze zichzelf of anderen hadden herkend op het Instagramaccount. "Meerdere leerlingen zijn afgelopen maandag naar docenten gegaan om te vertellen dat ze er erg veel last van hebben en dat ook foto’s van hen werden geplaatst met het nodige kwetsende commentaar er onder. Dit is geen uitzondering, het komt helaas regelmatig voor", staat in de mail.
Ouderraad wist van niksDinsdag werd bekend dat leerlingen van het Vakcollege in Tilburg te vinden waren op de Instagramaccount. Volgens boze ouders wist de school hier echter al veel eerder van maar werd hier niks mee gedaan. "Ik heb maanden geleden al aangegeven dat mijn dochter er op stond." Ook wist de ouderraad van niks.
Het 2College pakte dit anders aan. "We hebben dinsdag besloten een mail te sturen. Toen die eruit ging, bleek hij veel meer op de actualiteit aan te sluiten dan we hadden gedacht", zegt directeur van de locatie Durendael, Geert Mulders. "Hoe het Vakcollege het aanpakt, is niet onze aanpak. Wij hebben gekozen voor openheid en transparantie en hebben de ouders daarom gelijk gemaild."
Verantwoordelijkheid bij de oudersRector Ad Poulisse van het 2College is vooral geïrriteerd door alle commotie. "Het is een maatschappelijk probleem en gebeurt op bijna iedere school. Het is ook fout om te denken dat de school het probleem op kan lossen. De verantwoordelijkheid ligt bij de ouders."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.