NAC Breda gelooft nog in kampioenschap: 'We moeten meer als team samenwerken'

14 januari 2016 om 16:51
nl
NAC begint morgen in de Jupiler League aan de tweede helft van de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Volendam. Een belangrijk duel, want NAC wil nog altijd binnen een jaar terugkeren naar de eredivisie. In de winterstop stak de ploeg de koppen bij elkaar en het vertrouwen in een goede afloop is weer helemaal terug. "Met wat meer geluk en stabiliteit kunnen wij alsnog kampioen worden."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

De eerste helft van het seizoen was toch teleurstellend voor NAC. De ploeg moet eigenlijk kampioen worden van de Jupiler League, maar staat momenteel derde met een achterstand van negen punten op koploper Sparta. In de winterstop werden er harde noten gekraakt, want er was een probleem. NAC was in het veld geen hecht team.
'Acceptatie gaat beter'"We hebben de puntjes op de i gezet", zegt NAC-speler Ronnie Stam. "Ik denk dat we een hecht team zijn en buiten het veld gaan we goed met elkaar om. Alleen in het veld, door de emotie, is de acceptatie soms wat minder. Maar dat gaat nu beter."
"De ervaren jongens moeten meer de leiding nemen", zegt coach Marinus Dijkhuizen over de problemen voor de winterstop. "Vooral op momenten dat het minder gaat, het corrigerend vermogen moet omhoog. Ze moeten elkaar beter motiveren en stimuleren en meer accepteren van elkaar. Dat moet genoeg verbeterd worden. We moeten meer als team samenwerken, daar is een grote inhaalslag te maken."
Kampioenschap?Ronnie Stam gelooft nog altijd in de kansen van NAC op het kampioenschap. "We hadden voor de winterstop veel meer wedstrijden moeten winnen. Als we nu wat meer geluk hebben en wat stabieler zijn, dan kunnen wij alsnog kampioen worden."
De coach van NAC, Marinus Dijkhuizen, is wat voorzichtiger. "Ik geloof er nog wel in, maar ben er niet zo mee bezig als de buitenwacht. Sparta is voor mij de grote favoriet. Maar promotie is nog altijd de doelstelling."
Cruciale duelsNAC begint de tweede helft van de competitie met een uitduel tegen FC Volendam (vrijdag) en een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven (maandag). Het resultaat van deze twee ontmoetingen zal voor een groot deel bepalen of NAC nog aanspraak kan maken op de titel. "Dat zou kunnen", zegt trainer Dijkhuizen hierover. "Als je maar één punt haalt, dan wordt de achterstand te groot wordt."
NAC zal vrijdagavond tegen FC Volendam starten zonder de geblesseerde Sjoerd Ars. De spits, die problemen heeft met zijn knie, start op de bank en wordt in de punt van de aanval vervangen door Kevin Brands. Elson Hooi is helemaal niet van de partij, hij is met een andere club in gesprek over een transfer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.