Woonwagenbewoner uit Oss mag toch standplaats overleden moeder blijven huren

14 januari 2016 om 18:30
nl
Ossenaar Henk Kersten hoeft niet te vertrekken van het woonwagenkamp in Oss. De gemeente moet de huurovereenkomst van zijn overleden moeder met hem voortzetten. Dat heeft de rechtbank donderdag besloten.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

Kersten moest van de gemeente eigenlijk vertrekken van het woonwagenkamp. Dit vanwege een ‘uitsterfconstructie' van de gemeente. Daarmee wil Oss het woonwagenkamp kleiner maken.
Niet meer opnieuw verhurenToen Kerstens moeder in september 2014 overleed, liet de gemeente de man weten dat de plek weten dat de vrijgekomen plek niet meer opnieuw zou worden verhuurd.
Ook konden familieleden geen aanspraak maken op het stuk grond, zo liet de gemeente Oss de nabestaanden weten. Binnen 2,5 maand zou de standplaats ontruimd worden. De zoon van de overleden vrouw stapte daarop naar de rechter.
In strijd met de wetProfessor Donders sprak eerder met afschuw over de ‘uitsterfconstructie’ van de gemeente Oss. “Wat een afschuwelijke term. De gemeente houdt geen rekening met het feit dat daar mensen leven en zij ook rechten hebben.”
Volgens Donders is het beleid dat veel gemeenten voeren in strijd met artikel 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, dat het recht op respect voor privéleven, familie- en gezinsleven en woning omvat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.