Vlijmense wil lunchroom waar gehandicapten werken, openen in Afrika: 'Ik wil verandering brengen'

14 januari 2016 om 19:02
nl
De Veghelse broodjesketen waar mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking werken, genaamd Brownies&downieS, gaat ver de grens over. Op 8 februari opent de keten haar eerste lunchzaak in Zuid-Afrika. Wendy Vermeulen uit Vlijmen gaat het avontuur met vertrouwen tegemoet. "Ik wil de Zuid-Afrikanen laten zien dat mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking heel veel kunnen."
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Het is het tweede buitenlandse filiaal van het van oorsprong Veghelse bedrijf. Er is namelijk ook al een Brownies&downieS in Turnhout. In Kaapstad krijgt Wendy Vermeulen uit Vlijmen de verantwoordelijkheid over het lunchcafé. Voor haar is het een droom die uitkomt.
Maandag begint ze met het trainen van de nieuwe medewerkers. Drie weken later gaat de lunchroom open.
Cultuuromslag"Ik merkte dat er voor deze doelgroep na hun achttiende niets was. Mensen met een beperking worden in Zuid-Afrika naar de achtergrond gedrukt. Daar wil ik verandering in brengen."
Met de Brownies&downieS hoopt Vermeulen voor een cultuuromslag te zorgen in Zuid-Afrika. Kaapstad is hiervoor volgens haar de uitgelezen plek om te beginnen. "Het is een moderne stad met veel toeristen", legt ze uit. En iedereen die ze over het initiatief vertelt, is volgens haar enthousiast.
Meer vestigingenMocht het lukken, dan hoopt Vermeulen in de toekomst meerdere Brownies&downieS-vestigingen in Zuid-Afrika te openen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.