Wie heeft deze enorme bever gezien?

14 januari 2016 om 19:46
Nationaal Park de Biesbosch moet het voorlopig zonder haar icoon doen. De gigantische opblaasbare reuzenbever van 11 bij 4 meter is namelijk gestolen. Het enorme beest lag opgeslagen in Dordrecht. Maar er werd in de nacht van 4 op 5 november ingebroken bij een schuur, twee zeecontainers, een brandstofkluis en een magazijn. Op een van die plekken in Dordrecht lag de gigabever.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De dieven vonden het dier klaarblijkelijk interessant, want ze namen de Biesboschbever mee. Daarnaast zijn ook allerlei gereedschappen, bouwmaterialen, jerrycans met brandstof en twee aanhangwagens gestolen.
'Het is geen springkussen!'Directeur van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch heeft er geen goed woord voor over. "Wie gaat er nu aan de haal met een bever van 11 bij 4 meter? Wat moet je ermee? Het is geen springkussen! De bever is een belangrijk promotiemiddel voor de Biesbosch en met het verdwijnen ervan derven wij aanzienlijke inkomsten. Een schadepost van tienduizenden euro's", aldus Dick Verheijen.
De opblaasbare reuzenbever is speciaal ontworpen voor Koningsdag in opdracht van Parkschap en Staatsbosbeheer. Op Koningsdag voer het beest mee in de Grande Parade in Dordrecht. De politie is een onderzoek naar de diefstal gestart. Donderdagavond wordt in het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond op RTV Rijnmond aandacht besteed aan de inbraak. Het programma wordt vanaf halfzes elk uur uitgezonden.

Wachten op privacy instellingen...