Fotoboek van Rutger Geerling waarin veel Brabantse dj’s zijn vastgelegd wint Pop Media Prijs

14 januari 2016 om 19:42
nl
Fotograaf Rutger Geerling heeft donderdag de Pop Media Prijs gewonnen. Hij kreeg de prijs voor zijn in oktober uitgebrachte fotoboek ‘This is my Church’. Daarin zijn veel Brabantse dj’s vastgelegd, onder wie Tiësto en Hardwell.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Geerling geldt als de grootste dancefotograaf ter wereld. Hij vliegt de hele aardbol rond om dancefestivals te fotograferen, waar ook Brabantse dj’s als Tiësto, Hardwell, Fedde Le Grand, Sander van Doorn, Showtek en Brennan Heart optreden.
Toen het fotoboek in oktober verscheen op Our House, een website die zich voornamelijk richt op de dancescene van Brabant, een uitgebreid interview met Geerling. Daarin lichtte Geerling enkele foto’s uit van Brabantse dj’s die in zijn boek staan.
Lovende juryDe jury is lovend over het werk van de fotograaf. “Het midden in de euforie van feestende mensen - die zich laten gaan op vaak hard dreunende beats – vastleggen van een enkeling is bepaald niet makkelijk. Maar Geerling is er net zo vaardig in als het in één beeld vangen van duizenden feestgangers tegelijk.”
De Pop Media Prijs is bedoeld om popjournalistiek in de breedste zin te stimuleren. Tilburger Mark van Bergen won de prijs twee jaar geleden met zijn boek ‘Dutch Dance’. [YouTube:body:https://youtu.be/iDp_3-IYulI]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.