Winkeldieven verrast met confetti als ze gestolen petjes komen afrekenen bij WEST in Breda

14 januari 2016 om 23:08
nl
Van je fouten kun je leren. Onder dat motto riep mannenwinkel WEST uit Breda twee winkeldieven via Facebook op om de gestolen petjes netjes af te komen rekenen.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Als ze gehoor zouden geven aan de oproep, beloofde WEST het filmpje van Facebook te halen en de politie niet in te lichten.
Identiteit snel bekend“Op de camerabeelden was duidelijk te zien dat die jongens petjes van het merk Deus in hun jas stopten. Die beelden heb ik woensdagavond online gezet. Toen ik wist om wie het ging, heb ik ze via Facebook een bericht gestuurd met de vraag of ze nog kwamen betalen”, vertelt eigenaar Christiaan Westergaard.
En zo geschiedde. De jongens meldden zich donderdagmiddag in de winkel. Waar ze echter niet op hadden gerekend was dat ze werden verwelkomd met confetti.
Polonaise“Ik heb confetti en feestmutsen ingeslagen en aan want jongens van Bunker Tattoo hier tegenover gevraagd of ze in polonaise achter die jongens aan wilden lopen zodra ze binnen kwamen.”
Na het feestelijke tafereel sprak Westergaard nog met de jongens. “Ik heb ze een preek gegeven en ze vertelt dat het dom is wat ze hebben gedaan. Daarna rekenden ze de petjes af en konden ze die dus ook gewoon meenemen.”
VideoOp Facebook is een filmpje te zien van de actie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.