Veel minder faillissementen: 873 Brabantse bedrijven op de fles in 2015 - Omroep Brabant

Veel minder faillissementen: 873 Brabantse bedrijven op de fles in 2015

15 januari 2016 om 08:27
nl
In Brabant is het aantal faillissementen van bedrijven en instellingen het afgelopen jaar met ruim 25 procent gedaald. Dat is een sterkere daling dan gemiddeld in Nederland, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

In totaal zijn er het afgelopen jaar in Brabant 873 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is ruim een kwart minder dan in 2014 en het laagste niveau in zeven jaar. Eenmanszaken zijn niet meegeteld.
Dalende trendHet aantal uitgesproken faillissementen piekte in mei 2013. Daarna zette een daling in en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2015 het laagste niveau sinds oktober 2008.
Daarna begon het aantal weer te stijgen, maar of hiermee de trend omslaat, is volgens het statistiekbureau moeilijk te zeggen. De ontwikkeling van het aantal faillissementen gaat met horten en stoten, merkt het CBS op.
Ook minder particulierenOok minder particulieren gingen failliet. Dat aantal nam met ongeveer een derde af tot iets meer dan 2000. Dat is het laagste niveau sinds het jaar 2000.
Vorig jaar werden de meeste faillissementen uitgesproken in de handel, gevolgd door de financiële dienstverlening. Het aantal faillissementen in de industrie zakte het sterkst, en ook de bouw liet een flinke afname zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.