Video

Arnol Kox zal duiven niet meer voeren, 'maar verbod is wel in strijd met godsdienstvrijheid'

15 januari 2016 om 11:15
nl
Arnol Kox, die in Eindhoven vanuit zijn scootmobiel het woord van God verkondigt, gaat een jaar lang geen duiven voeren. De rechter bepaalde donderdag dat hij 550 euro moet betalen als hij binnen een jaar opnieuw in de fout gaat.
Profielfoto van Koert, van Martijn
Geschreven door
Koert, van Martijn

Die straf is hem opgelegd, omdat hij zoveel voer gaf, dat het niet allemaal opgegeten werd. Zelf is hij het daar niet mee eens: "Er bleef nooit wat liggen. De rechter heeft het nooit gecontroleerd, niemand kan het bewijzen. Het recht is krom, hier in Nederland", aldus Kox.
Rechter heeft de wet overtredenKox zegt dat God hem opdraagt voor deze vogels te zorgen: "Deze rechter heeft mij beroofd van godsdienstvrijheid, terwijl in de wet staat dat wij daar recht op hebben. Ik vind eigenlijk dat deze rechter de wet heeft overtreden."
Ook al gaat Kox het komende jaar niet voeren, gelukkig voor hem is God nu niet boos: "God is liefde. Hij heeft er begrip voor en hij snapt het ook."
Kox vestigt hoop op kinderen"Ik hoop dat kinderen de korsten van hun brood dat ze niet lusten natmaken en hier ergens op de markt gooien, zodat duiven toch nog wat kunnen vinden. Want kinderen kunnen de wet niet overtreden", besluit Kox.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.