Wie schoot er op wie? Onderzoek naar dubbele moord Hooge Zwaluwe nog in volle gang

15 januari 2016 om 14:39 • Aangepast 21 november 2020 om 13:24
nl
Het is totaal onduidelijk wie er op wie geschoten heeft in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe. Bij de schietpartij kwamen No Surrender-captain Brian Dalfour en beroepscrimineel Muljaim Nadzak om het leven.
Profielfoto van Vaessen Emile
Geschreven door
Vaessen Emile

De hoofdverdachte Samir T. stond vrijdagochtend voor het eerst voor de rechter. Daarin gaf T. aan dat hij in elk geval niet de schutter is. Volgens zijn advocaat Van der Biezen is zijn cliënt zelfs slachtoffer. Samir T. werd tijdens de schietpartij in zijn bil en rug geraakt. De rechtbank besliste dat Samir T. wel vast moet blijven zitten.

Wachten op privacy instellingen...

Wie schoot op wie?Volgens advocaat Van der Biezen zou het goed kunnen dat, de eerder deze week opgepakte Roy O., de schutter is. Hij was na de schietpartij namelijk een uur spoorloos. "In dat uur heeft hij van alles kunnen verbergen", aldus Van der Biezen.
Het OM geeft aan dat het nog druk bezig is met de waarheidsvinding in deze zaak. Alle verdachten verklaren dat ze niet geschoten hebben, maar er zijn wel twee doden. Samir T. is volgens het OM de hoofdverdachte in deze zaak.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens het OM lopen er in deze zaak ook nog verdachten vrij rond. In totaal zouden er negen mannen op de bewuste dag van de schietpartij aanwezig zijn geweest.
15 kilo cocaine en 390.000 euroDe oorzaak van de schietpartij, in oktober 2015, zou bij de leider van motorclub No Surrender liggen. Brian Dalfour zou het vakantiehuisje verkleed als politieagent hebben bestormd. In alle tumult werd de Surinaamse Amsterdammer met zijn eigen wapen doodgeschoten.
De criminelen waren bij elkaar voor een drugsdeal. In totaal zou de deal om 15 kilo cocaine gaan en 390.000 euro.
ZIE OOK: Extra beveiligde rechtszaal voor dubbele moordzaak Hooge Zwaluwe
Samir T., werd na de schietpartij op de stoep van het Amphia Ziekenhuis gedropt. Later werden er in België ook nog twee andere verdachten opgepakt. Een 23-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver en een 33-jarige man uit Antwerpen, werden afzonderlijk van elkaar gearresteerd voor betrokkenheid bij de dubbele moord in het vakantiehuisje.
WraakDe zaak wordt in het justitieel complex in Schiphol gehouden vanwege de veiligheid van de hoofdverdachte Samir T. Volgens justitie is er een groot gevaar dat hij uit wraak geliquideerd zou kunnen worden.
Alles over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe lees je op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/moordhoogezwaluwe

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.