Nog één keer met de kleinkinderen naar de dierentuin: Ria (76) beleeft onvergetelijke dag

15 januari 2016 om 12:47
nl
Familie Janssen in Boekel is kapot van verdriet. Vlak voor de feestdagen kregen ze te horen dat hun moeder en oma Ria (76) kanker heeft en niet meer beter wordt. Bij toeval hoorde Jan Slagter van Omroep Max het nieuws. Hij regelde een onvergetelijke dag. "Het was zó bijzonder", blikt dochter Wendy terug bij Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Rond de jaarwisseling ging de hele familie een hapje eten bij Van der Valk in Uden. Daar kwamen ze oog in oog te staan met Jan Slagter, presentator en oprichter van Omroep MAX. Die ontmoeting zorgde voor een opmerkelijke wending.
Slagter was zo onder de indruk van Ria dat hij iets voor haar wilde betekenen. "Jan belde naar Stichting Ambulance Wens en regelde binnen twee dagen dat wij op korte termijn naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam konden.
'Bloedmooi moment'Nog geen week later verscheen de knalgele wensambulance op de stoep van de familie Janssen. Eenmaal in de ambulance kon dochter Wendy haar tranen niet bedwingen. "Je beseft dat dit misschien wel het laatste ritje met je moeder kan zijn. Dat doet wat met je. Gelukkig waren de vrijwilligers erg lief en warm voor ons. Ons mam was zichtbaar ontroerd dat zoveel mensen dit voor haar over hadden."
Niet alleen door de vrijwilligers, maar ook door het park werd de familie Janssen ‘fantastisch opgevangen’. “We kregen zelfs twee gidsen die ons door het park begeleidden. Mijn moeder kwam oog in oog te staan met een giraffe die haar bijna een kus kwam geven. Alsof het zo moest zijn. Een bloedmooi moment."
'Ze wilde dit zo graag'Normaal brengt Ria hele dagen al slapend door, maar in de dierentuin lijkt ze helemaal tot leven te komen. Ze genoot van de dieren, maar vooral van de aanwezigheid van haar kinderen en kleinkinderen. "Ze wilde dit zo ontzettend graag. Nog één keer met de hele familie op stap. We zijn alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt voor altijd dankbaar. Mama heeft zó erg genoten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.