Excuses geaccepteerd, rel over foto’s MH17-slachtoffers afgesloten

15 januari 2016 om 11:21
nl
Minister Ard van der Steur heeft ‘deze keer frank zijn excuses en eerherstel aangeboden. Hij hoefde niet overgehaald te worden’. Dat heeft professor George Maat vrijdagochtend laten weten. “Ik merkte dat hij zich dit al voorgenomen had voorafgaande aan ons goede gesprek.''
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De minister van Veiligheid en Justitie erkende donderdag dat hij ook richting Tweede Kamer fouten heeft gemaakt in de affaire rond een lezing in april, waarbij foto's van MH17-slachtoffers werden gebruikt. Eerder op de dag bood hij Maat excuses aan.
“Ik vind dat Van der Steur en de politietop het oorspronkelijke feitenrapport van 4 juni van meet af aan hebben genegeerd. Daaruit bleek dat er niets is gebeurd dat niet door de beugel kon", zo zegt Maat.
ZIE OOK: Patholoog-anatoom die foto’s verminkte slachtoffers MH17 liet zien: ‘Onderzoek pleit mij vrij'
Kritiek Tweede KamerOppositiepartijen CDA en D66 hadden grote moeite met de manier waarop de minister is omgegaan met het interne onderzoek. De minister geeft nu toe dat hij midden oktober het hele onderzoek naar de Kamer had moeten sturen.
De Boeing 777 van Malaysia Airlines met 298 mensen aan boord werd op 17 juli 2014 boven het oosten van Oekraïne neergeschoten door een BUK-raket. Onder de doden waren 196 Nederlanders, onder wie vijftig Brabanders.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.