Crossers vervolgd die medewerkers Brabants Landschap aanreden bij controle

15 januari 2016 om 12:51
nl
Drie wildcrossers die in maart vorig jaar aan het crossen waren in de bossen bij Overloon worden door justitie in Den Bosch vervolgd. De mannen waren aan het crossen in de bossen toen daar een controle werd uitgevoerd door Stichting het Brabants Landschap. Twee controleurs werden hierbij aangereden.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Een 52-jarige vrouw uit Grave hield aan de botsing een gebroken arm over. Een 50-jarige man uit Haps liep gekneusde ribben op. Een van de drie crossers wordt dan ook vervolgd voor het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel en voor mishandeling.
De andere twee worden verdacht van het veroorzaken van gevaar of hinder op de weg.
Hoge snelheidToen de medewerkers van Stichting het Brabants Landschap de crossers maanden te stoppen, reden zij volgens justitie met hoge snelheid door. Een van de mannen botste daarbij op de twee controleurs.  
Door de motorcrossers werd ook aangifte gedaan tegen een van de controleurs. De man zou een slaande beweging hebben gemaakt.
NoodweerNa het bestuderen van camerabeelden heeft justitie besloten de medewerker van het Brabants Landschap niet te vervolgen. Op de beelden is een slaande beweging te zien, maar de man handelde volgens justitie uit noodweer. Zo reed de crosser met hoge snelheid dicht langs de man heen.
De datum waarop de drie wildcrossers zich voor de rechter moeten verantwoorden, is nog niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.