Elf zeldzame vogels gestolen: BestZOO is er kapot van - Omroep Brabant
Video

Elf zeldzame vogels gestolen: BestZOO is er kapot van

15 januari 2016 om 14:40
nl
BestZOO is er kapot van. Dieven hebben donderdagnacht elf Europese bijeneters meegenomen uit het dierenpark. Volgens het park in Best gaat het om zeldzame vogels die een zeer specialistische verzorging nodig hebben.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De inbrekers forceerden het buitenhek van het park om binnen te komen. Vervolgens werd het slot van de volière waarin de vogels zaten opengebroken.
Het dierenpark denkt dat de dieven specifiek op de Europese bijeneters uit waren. Ze hebben in het park verder namelijk geen sporen achtergelaten. En andere vogels hebben ze volgens parkmanager Tim van Laarhoven met rust gelaten.
Voor illegale handelDe zeldzame heel kleurige vogels worden in slechts enkele dierentuinen in Europa gehouden. De gestolen vogels zijn geringd. Dit betekent volgens Van Laarhoven dat de dieven de vogels in Nederland moeilijk kunnen verkopen. "Waarschijnlijk gaan ze voor de illegale handel naar het buitenland", zegt hij.
Natuurlijk hoopt hij dat er alarm zal worden geslagen wanneer iemand ineens een aantal Europese bijeneters (Merops apiaster) aangeboden krijgt. Maar echt hoop dat hij de vogels nog terugziet, heeft hij eigenlijk niet.
Levende insecten"Ik hoop in elk geval dat de nieuwe eigenaar de dieren goed verzorgt", geeft Van Laarhoven aan. "Bij ons zaten de vogels al binnen vanwege de kou. En ook eten ze alleen maar levende insecten. Ze vragen dus echt om een specifieke verzorging." Van Laarhoven is bang dat de vogels de diefstal niet overleven.
BestZOO heeft aangifte gedaan van de diefstal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.