Zes agenten verdacht van toebrengen zwaar lichamelijk letsel aan arrestant uit Den Bosch

15 januari 2016 om 19:55
nl
Een man uit Den Bosch is afgelopen dinsdag zwaargewond geraakt bij zijn aanhouding. Zes agenten worden verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan de man. Dit heeft justitie in Den Bosch vrijdag bekendgemaakt.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De 48-jarige man werd aangehouden omdat hij agressief gedrag vertoonde richting hulpverleners van een woonvoorziening in Den Bosch waar hij verbleef.
Bij zijn aanhouding en het vervoer naar het politiebureau waren meerdere agenten nodig om de man in bedwang te houden. Op het politiebureau werd de man onwel en is hij door agenten gereanimeerd. Daarna is hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar ligt hij volgens justitie nog steeds.
Rijksrecherche doet onderzoekDe rijksrecherche onderzoekt of er een verband bestaat tussen het onwel worden van de man en het handelen van de politie. Dit onderzoek staat onder leiding van justitie Oost-Brabant.
Bij de aanhouding waren zes agenten betrokken. Zij worden allemaal verdacht van het 'mogelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door schuld'.
VideobeeldenDe komende tijd worden getuigen gehoord en ook worden videobeelden geanalyseerd. Of de agenten vervolgd worden, wordt pas duidelijk nadat het onderzoek door de rijksrecherche is afgerond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.