Intents Festival gekozen tot beste festival van Nederland

15 januari 2016 om 23:01
nl
Intents Festival is uitgeroepen tot beste festival van Nederland. Dat is vrijdagavond bekendgemaakt bij de uitreiking van de Festivalchart Award. Het driedaagse dancefestival wordt georganiseerd in Oisterwijk.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

‘Ongelooflijk tof’, noemt Remko Hermans, voorzitter van Stichting de Kloontjes die het evenement organiseert, de verkiezing door het publiek. “Iedereen die ons support wil ik ontzettend bedanken. Dit motiveert enorm om de komende editie nog vetter te maken.”
Intents Festival trekt tienduizenden feestgangers uit tientallen landen. Vorig jaar werden campinggasten tijdelijk geëvacueerd toen noodweer over de provincie trok.
Meer Brabantse festivalsIn de top staan nog twee Brabantse dancefestivals. Harmony of Hardcore (Erp) staat op de vierde plek, WiSH Outdoor (Beek en Donk) bezet de vijfde plaats. City of Dance (Middelburg, tweede) en Defqon.1 (Biddinghuizen, derde) completeren de top vijf.
Intents Festival eindigde de afgelopen twee jaar al op de derde plek in de verkiezing. Hardcorefestival Dominator uit Eersel stond vorig jaar ook in de lijst. 7th Sunday Festival uit Erp won de verkiezing al eens eerder.
Het doel van de Festivalchart is om de kwaliteit van Nederlandse festivals te blijven verbeteren op basis van feedback van bezoekers. De uitkomsten worden gedeeld met de organisatoren van de beoordeelde festivals.
RecordsDit jaar wordt Intents Festival van 3 tot en met 5 juni gehouden. Woensdag waren tickets voor IntentsCity, de camping, binnen een dag verkocht. Donderdag gingen binnen 2,5 uur alle zaterdag- en weekendtickets over de toonbank. Daarmee heeft de organisatie de eigen verkooprecords verbroken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.