Voormalig PSV-doelman Hans van Breukelen had last van Kuipvrees: 'Die ambiance is on-Nederlands'

15 januari 2016 om 18:57 • Aangepast 21 november 2020 om 13:24
nl
Voormalig PSV-doelman Hans van Breukelen geeft toe dat hij vroeger last had van Kuipvrees. Dat vertelt hij vrijdagavond in FC Onder Ons, het voetbalprogramma van Omroep Brabant.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

PSV, waar Van Breukelen lid is van de Raad van Commissarissen, speelt zondag in De Kuip tegen Feyenoord. "Ik liep vroeger altijd naar Vak S en keek de fans strak aan. Ze werden helemaal gek. Ondertussen trilden mijn handjes", weet Van Breukelen zich nog te herinneren.
Volgens het PSV-icoon is de sfeer in De Kuip voor Nederlandse begrippen uniek. "Die ambiance in De Kuip is on-Nederlands. Mateja Kezman (oud-speler van PSV, red.) zei dat de sfeer in De Kuip meer op Zuid-Europa leek."
Menigte stil krijgenVan Breukelen heeft ook tips om van Kuipvrees af te komen. "Het moet een kick worden om die entourage rustig te krijgen." In zijn Toto gaat hij er ook vanuit dat PSV in De Kuip wint en daarmee Feyenoord definitief uitschakelt voor het kampioenschap. Van Breukelen verwacht dat de strijd om de landstitel tussen PSV en Ajax zal gaan.

Wachten op privacy instellingen...

ZoetVerder gaat Van Breukelen in FC Onder Ons in op de ontwikkeling van PSV-doelman Jeroen Zoet. Volgens Van Breukelen past Zoet nog niet in het rijtje waartoe hijzelf, Jan van Beveren en Heurelho da Silva Gomes behoren.
Nog niet, maar de oud-doelman van PSV heeft wel goede hoop dat Zoet ooit in dat rijtje komt. "Hij heeft een moeilijke periode gehad. Maar heeft zich goed hersteld, met name in de uitwedstrijd tegen Manchester United heeft hij zich onderscheiden. Zoet gaat er komen", denkt Van Breukelen.

Wachten op privacy instellingen...

FC Onder Ons, met PSV-icoon Hans van Breukelen aan tafel, is tot zaterdagavond ieder uur te zien op Omroep Brabant TV. Het programma wordt gepresenteerd door Paul Post. Aan tafel zit verder PSV-watcher van het ED, Rik Elfrink.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.