Gemeenten willen dat snelle intercity naar Duitsland ook in Tilburg en Breda stopt

15 januari 2016 om 15:43 • Aangepast 21 november 2020 om 13:24
nl
De gemeenten Breda en Tilburg willen dat de trein bij een nieuwe intercityverbinding naar Duitsland ook in hun steden stopt. Ze doelen daarmee op het plan voor een snelle intercityverbinding vanaf Den Haag/Rotterdam, via Eindhoven naar Düsseldorf. Vooralsnog zijn Breda en Tilburg niet als haltes opgenomen in dat plan.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven en Thomas Geisel van Düsseldorf deden woensdag een beroep op de Duitse regering om concrete stappen te nemen die de verbinding mogelijk maken. Daarmee doelen de burgemeesters op een verdubbeling van het spoor in Duitsland. Op dat nieuws reageerde wethouder Boaz Adank van Breda met: "HSL-station Breda mag niet ontbreken op de internationale lijn."

Wachten op privacy instellingen...

BrabantstadDe gemeente Tilburg laat weten er exact hetzelfde over te denken. "Een stop in Breda en Tilburg zou prettig zijn", aldus een woordvoerder. Volgens de gemeente Tilburg gaat het niet om een lobby van Rob van Gijzel alleen, maar van samenwerkingsverband Brabantstad waar Tilburg en Breda ook in vertegenwoordigd zijn.
"Doel is om eerst die verbinding via Eindhoven te realiseren. Dat is de inzet. De bereikbaarheid met Brabant wordt dan een stuk beter en dat is ook gunstig voor Tilburg. Een volgende stap zou kunnen zijn dat de intercity ook stopt in Tilburg en Breda. Dat zouden wij graag zien", aldus de gemeentewoordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.