Video

Papa's opgelet! Spoedcursus haren vlechten bij dochters in Helmond

19 januari 2016 om 09:26
nl
Het haar van je dochter vlechten, dat is een hele opgave voor Patrick van Hoof uit Helmond. Hij is een alleenstaande vader van twee dochters: Nine (6) en Julie (4). Van Hoof bedacht daarom een workshop voor alle vaders die bijna letterlijk met hun handen in het haar zitten.
Profielfoto van van den Broek Rob
Geschreven door
van den Broek Rob

Hoewel papa Patrick altijd zijn best doet om het haar van zijn dochters zo te krijgen als zij willen, komt hij niet verder dan een gewone staart. Daarom ging hij online op zoek naar een cursus haren vlechten.
Veel lotgenotenVan Hoof zocht uit of er misschien meer vaders met hun handen in het haar zaten. Wat blijkt: na een post op Facebook meldden zich tientallen vaders met hetzelfde probleem.
Zijn vrienden daarentegen dachten eerst nog dat het een grap was. Toch ontving hij ook veel leuke, positieve reacties.
Geen half werkOmdat Van Hoof het wel serieus wilde aanpakken, zocht hij contact met een kapperszaak in zijn stad. Carin van den Hurk, eigenaresse van een kapperszaak, gaat de Helmonder helpen. Samen met nog tien andere kapsters gaat ze maandagavond aan de slag om de onervaren vaders de fijne kneepjes van het haren vlechten bij te brengen.
Het belooft een pittige workshop te worden: de mannen krijgen maar liefst drie verschillende vlechtvormen voor hun kiezen. En, zo zegt ze: "Niemand gaat naar huis, voordat iedereen tevreden is."
Populaire workshopDe eerste workshop is al helemaal volgepland. En er staan nog veel meer avonden op het programma. Van Hoof is blij dat hij op deze manier een lans heeft kunnen breken voor andere stuntelige papa's.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.