Onderzoekers TU Eindhoven ontwikkelen super-fitnessapparaat

17 januari 2016 om 23:00
nl
Al zeker tien jaar horen we de meest geweldige beloftes over trilplaten en trilbanden, waarmee je zonder te bewegen gigantisch zou kunnen afvallen. Na wetenschappelijk onderzoek blijkt dit allemaal onzin te zijn. Maar trillen én trainen, dat is wél een bijzonder effectieve combinatie.
Profielfoto van Smit Mattijs
Geschreven door
Smit Mattijs

"Kijk, je voert op de tablet in welke oefening je wilt doen, hoe zwaar die mag zijn en hoe vaak je deze wilt herhalen. Daarna kun je meteen aan de slag." Vol trots demonstreert hoofddocent Massimo Mischi zijn MaxDFM - want zo heet het fitnessapparaat
Revalidatie'Het kost vijf keer zoveel als een 'normaal' fitnessapparaat. En veel bijzonderder ziet het er niet uit. Maar schijn bedriegt. "Doordat dit apparaat trilt, terwijl je je oefeningen doet, kunnen zwakke mensen eerder beginnen met hun revalidatie", vertelt fysiotherapeut Sandra van der Heijden van Gezondheidscentrum De Heikant in Veldhoven.
Ook voor mensen die niet aan het revalideren zijn, kan de MaxDFM nuttig zijn. Mischi: "Iedereen kan 25 tot 100 % meer spierkracht opbouwen met dit apparaat dan met een normaal fitnessapparaat. Ook topsporters gebruiken het al. Momenteel staat er eentje bij ADO Den Haag. Die voetballers gebruiken 'm nu wekelijks."
TestVerslaggever Mattijs Smit testte het apparaat. "De trillingen voelen vooral in het begin een beetje grappig, maar niet vervelend. Na een paar minuten merk je het nauwelijks meer. Maar intussen bouw ik dus wel meer spieren op. Ideaal voor mensen zoals ik die geen zin hebben om al te lang in de sportschool te zitten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.