013: 'Wij zagen geen dreiging, Lamb of God besloot zelf niet te spelen'

15 januari 2016 om 19:04
nl
Volgens Poppodium 013 was er geen alarmerende situatie waardoor het concert van Lamb of God in november vorig jaar niet door kon gaan. Directeur Frens Fijns van het Tilburgse poppodium reageert op de uitlatingen van een bandlid over het cancellen van het concert dat kort na de aanslagen in Parijs gepland stond.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Volgens het bandlid hadden beveiligers twee mannen gezien die al enkele uren foto's maakten van het podium en de backstage. "Toen ze de mannen wilden aanspreken, sprongen ze meteen op een stel fietsen en gingen er vandoor", zo beweerde drummer Chris Adler in een radioshow.
Situatie was andersMaar volgens Fijns was de situatie iets anders. "Onze securityman zag iemand foto's maken van de voorzijde van het pand. Iets dat we logisch vonden aangezien we net weer geopend waren na de verbouwing. Voor de zekerheid zijn we gaan vragen waarom deze persoon dat deed. Alleen vertrok hij al per fiets. Het was niet zo dat deze persoon al uren rondliep."
Volgens Fijns was hij er slechts enkele minuten. Ook was hij alleen en niet met iemand samen, zoals Adler zei. "Onze security en ook wij vonden het niet alarmerend en wilden de show gewoon door laten gaan, net als de andere bands van de avond." Fijns zegt dat de band zelf besloot de show niet door te laten gaan en daar heeft 013 begrip voor. "Wij respecteren dat helemaal met Parijs in het hoofd. We willen iedereen wel op het hart drukken dat wij geen dreiging zagen, anders hadden we zelf de show niet door laten gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.