Medium Robbert van den Broeke opgepakt voor doodsbedreigingen: 'Ik snijd je keel door' - Omroep Brabant

Medium Robbert van den Broeke opgepakt voor doodsbedreigingen: 'Ik snijd je keel door'

16 januari 2016 om 08:39
nl
Robbert van den Broeke uit Bosschenhoofd heeft drie dagen vastgezeten in een Amsterdamse politiecel. Het zelfbenoemde medium werd op woensdag zes januari thuis in Bosschenhoofd opgepakt op verzoek van het Openbaar Ministerie in Amsterdam. Tegen het medium zijn vijf aangiften gedaan wegens bedreiging, waaronder een doodsbedreiging.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

De arrestatie werd uitgevoerd door de politie Midden- en West-Brabant. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam bevestigt dat een 35-jarige man uit Bosschenhoofd aangehouden is op woensdag 6 januari en ook dat zijn woning doelwit was van een doorzoeking.
Dat het om Van den Broeke gaat, is af te leiden uit een bestand van de politie Midden- en West-Brabant. Daar staat in dat op 6 januari een R. van den Broeke is opgepakt op verzoek van de politie in Amsterdam.
Medium blijft verdachtOmdat een deel van de aangiften uit de hoofdstad kwam, is het een Amsterdamse zaak geworden, zegt Franklin Wattimena van het OM.
"Inmiddels is de verdachte 'heengezonden' zoals dat heet, maar hij blijft wel verdachte in deze zaak. Justitie heeft nog niet besloten of hij ook vervolgd gaat worden."
Op de vraag of de bedreigingen vooral waren gericht aan medewerkers van SBS en RTL wil de woordvoerder niet reageren.
Ik snijd je keel door'Schrijver Henk Verhaeren uit Rijsbergen is één van de vijf mensen die aangifte heeft gedaan tegen het medium. Het bewuste proces-verbaal is in handen van Omroep Brabant. Het medium dreigde Verhaeren te ontvoeren en zijn keel door te snijden.
"Na de ontvoering, snijd ik je keel door en in de open wond ga ik zout strooien, terwijl je nog leeft. Zodat je een gruwelijke pijnlijke dood krijgt", zo zou het medium Verhaeren hebben bedreigd.
Verhaeren, die zegt meermaals bedreigd te zijn, bevestigt dat Van den Broeke door de politie is opgepakt.
Al eerder in opspraak Robbert van den Broeke kwam al eerder in het nieuws met verhalen dat hij bedreigingen en doodsverwensingen verstuurde aan veelal bekendere Nederlanders en aan mensen die kritisch over hem waren.
In januari 2015 was zijn verweer dat zijn mail en Twitter-account gehackt waren. Dat verweer leidde tot hoongelach bij de vele slachtoffers. Jan Willem Nienhuys van de website Skepsis uit Eindhoven reageert verheugd op de recente aanhouding.
"Zelf heb ik in januari 2015 al aangifte gedaan wegens bedreiging bij de politie in Eindhoven. Maar daar is uiteindelijk niets meegedaan. Het verheugt mij zeer dat de politie in een ander deel van het land er wel werk van heeft gemaakt."
Medium schrapt alle lezingenRobbert van den Broeke is onbereikbaar voor commentaar.

Op zijn website is enkel nog een zakelijke mededeling te lezen:  "Wegens omstandigheden is deze website niet meer actief. Ook alle geplande lezingen komen te vervallen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.