Matig FC Eindhoven niet langs FC Dordrecht: 1-1

15 januari 2016 om 23:10
FC Eindhoven is matig begonnen aan voetbaljaar 2016. Thuis tegen FC Dordrecht kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Trainer Mitchell van der Gaag van FC Eindhoven: "Teveel spelers bleven onder hun niveau."
Profielfoto van Mattijs Smit
Mattijs Smit

Het amusementsgehalte van de wedstrijd was ongeveer even laag als de temperatuur. De weinige hoogtepunten kwamen aan beide kanten vooral voort uit fouten van de tegenstander. "We begonnen met een enorme kans in de eerste minuut, maar daarna kregen we 'm helaas tegen. Dat zat er ook al een tijdje aan te komen," aldus Van der Gaag. Fanatiek storenDe Eindhovenaren begonnen inderdaad scherp aan de wedstrijd. De kans waar Van der Gaag het over heeft, was er één van Anthony van den Hurk. De spits die terugkeerde na een blessure schoot hard op de paal. In de rebound schoot Jinty Caenepeel net niet hard genoeg in om de Dordtse goalie te kloppen.
Na de sterke openingsfase zwakte het spel van FC Eindhoven af. Door fanatiek storen van de gasten kreeg de thuisploeg het niet meer voor elkaar om fatsoenlijk op te bouwen. "Dordrecht was echt krachtig en wij speelden niet ons beste spel. Dan mogen we blij zijn dat we niet verliezen," oordeelt FC Eindhoven-captain Chiro N'toko.
De derde grote fout in de FC Eindhoven-defensie werd door de Dordtse captain Jeffry Fortes genadeloos afgestraft, 0-1.
Niet verzilverdFC Eindhoven herpakte zich en creëerde voor de pauze nog enkele kansen, maar deze werden niet verzilverd. Na rust benutte invaller Anil Koc wél een kans. Na een snelle uitbraak van de thuisploeg tikte hij de gelijkmaker binnen, 1-1.
Een kwartier voor tijd kwam FC Eindhoven heel goed weg, toen FC Dordrecht-aanvaller Rangelo Janga op de paal knalde en invaller Ibrahima Touré in de rebound naast schoot.