NAC legt voor rust basis voor overwinning bij Volendam

15 januari 2016 om 23:03 • Aangepast 21 november 2020 om 13:23
NAC heeft de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Volendam met een 1-2 overwinning afgesloten. De Bredanaars legden met een goede eerste helft een goede basis voor de overwinning. Bovendien scoorden de bezoekers twee keer via Mats Seuntjens en Joey Suk.
Profielfoto van Ronald Sträter

De ploeg van Marinus Dijkhuizen kwam sterk uit de startblokken. Dat leverde in de dertiende minuut een kopdoelpunt van Kevin Brands op, maar de aanvaller stond buitenspel. Het enige Volendamse gevaar kwam in die fase van Prijor die via het been van Van der Weg op het NAC doel schoot.

ZIE OOK: Scorende voetbalbroers Mats en Ralf Seuntjes eren overleden ‘voetbalvader' Wes: 'Dat verdiende hij'
Korte hoekNa krap een halfuur spelen was het wel raak voor NAC. Uros Matic bediende Mats Seuntjens op de vleugel op maat. De aanvaller schoot met een korte beweging raak in de korte hoek. Tien minuten later tekende Suk voor de tweede Bredase goal. Een scherpe voorzet werd door Suk van dichtbij binnengetikt.

ControleNa de rust kwam de ploeg van trainer Robert Molenaar feller uit de kleedkamer. NAC werd op eigen helft teruggedrongen en kreeg na de rust nauwelijks uitgespeelde kansen meer. Echt grote kansen kreeg de thuisploeg ook niet. Van der Weg en Suk stonden schoten op het doel van Jelle ten Rouwelaar in de weg.

NAC controleerde de wedstrijd en leek op een 0-2 overwinning af te stevenen. In de slotfase scoorde Dylan Mertens de aansluitingstreffer. Verder kwamen de Volendammers niet.
'Team heeft keihard geknokt'"Ik heb een team gezien dat keihard geknokt heeft", zegt NAC-coach Marinus Dijkhuizen. "In de eerste helft hebben we goed gevoetbald, veel druk op de tegenstander gezet en twee goals gemaakt. Tweede helft was wel een stuk minder, aan de bal was het slordig. Dan valt die goal van Volendam net voor tijd, da's jammer, want dat gevoel neem je toch mee aan het einde van de wedstrijd. Maar ik ben tevreden."
'Favorietenrol NAC is onzin'De overwinning op FC Volendam is een belangrijke voor NAC. Wil de ploeg nog kans maken op de titel dan moest deze wedstrijd gewonnen worden om niet nog verderop te raken op de concurrentie.En dat geschiedde.
"Ik ben niet zo met het kampioenschap bezig", zegt Marinus Dijkhuizen hierover. "Ik loop er niet voor weg, maar ik vind dat als je negen punten achterstaat op Sparta dat je dan geen favoriet bent.Ik krijg het gevoel dat wij nog altijd favoriet zijn en dat vind ik onzin."
Familie SeuntjensVrijdagavond was een bijzondere avond voor de familie Seuntjens. Mats scoorde tegen Volendam en broer Ralf, die bij concurrent VVV Venlo balt, trof driemaal doel. "Het is niet zo mooi dat VVV wint, dus een beetje gemengde gevoelens hierbij."
Beide broers, dat hadden ze van te voren afgesproken, maakten na hun goals een W-teken met de handen. Het was een eerbetoon aan hun onlangs overleden 'voetbalvader' Wes.