‘Laat die bijl vallen!’, dronken Pool greep na waarschuwingsschot Oirschot weer naar zijn bijl

16 januari 2016 om 09:50
nl
De agressieve Pool die donderdagnacht op de Van Aerlestraat in Oirschot met een bijl zwaaide, deed dat in dronken toestand. Dat meldt de politie. In het huis van de verdachte werd bloed aangetroffen. Dit bleek van de bewoner te zijn, die zich met zijn handen had opengehaald aan kapotgeslagen glas.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Toen de agenten in de straat aankwamen, troffen ze de man zwaaiend met de bijl in de hal van zijn huis aan. Onmiddellijk riepen de dienders dat hij de bijl moest laten vallen. De man weigerde dit te doen. Hij bleef zwaaiend met de bijl op en neer lopen.
Een van de agenten zag geen andere keus dan om een waarschuwingsschot in de lucht te lossen. De man liet de bijl op de grond vallen en ging op zijn knieën zitten. Toen de agenten de hal binnen stapten, greep de man opnieuw naar de bijl.
Wonden gehechtHierop richtte een van de agenten zijn wapen op de man en riep dat hij de bijl moest laten vallen. De man liet de bijl vallen en ging op zijn buik liggen. Hij kon vervolgens worden opgepakt. In het ziekenhuis zijn de wonden van de man gehecht.
In het huis had hij het toilet, de achterruiten en zijn slaapkamer vernield met de bijl. Hij zit nog vast voor onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.