Moeder 15-jarige Mariska Profijt doodsbang om verdwijning dochter: ‘Vrees dat ze ver weg is’

16 januari 2016 om 13:15
nl
Ze is de wanhoop nabij. De afgelopen twee weken heeft ze niets van haar dochter vernomen. Geen telefoontje, geen tips: elk spoor ontbreekt van de 15-jarige Mariska Profijt nadat ze vluchtte uit de gesloten instelling Vreekwijk in Deurne. “Ik zoek overal, kijk voortdurend op mijn telefoon en blijf mijn Facebook verversen. Ik word er helemaal gek van”, zegt de biologische moeder van Mariska in gesprek met Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Mariska zit sinds november vorig jaar in de gesloten instelling in Deurne. De laatste tijd ging het goed met haar, tot aan de jaarwisseling. “Mariska moest verplicht binnenblijven met oud en nieuw. Daar kon ze niet tegen. Ze raakte gefrustreerd en liep samen met een ander meisje weg”, weet haar moeder.
Amber-alertZowel van Mariska als van het ander meisje is sindsdien niets meer vernomen. Het tweetal is in een zilveren Peugeot gestapt die in onbekende richting is weggereden. In een laatste wanhoopspoging probeert de moeder een Amber-alert af te dwingen. "Maar Mariska voldoet volgens de politie niet aan het juiste profiel. Schandalig, want Mariska is én beïnvloedbaar én heeft een verleden met drugs. Dat lijkt mij wel alarmerend genoeg.”
Het is niet de eerste keer dat het 15-jarig meisje dagenlang niets van zich laat horen. Eerder was ze tien dagen vermist. Toen werd ze bij een tien jaar oudere jongeman gevonden. “Ze werd toen zwaar onder invloed teruggevonden. Dat willen we niet nog eens meemaken. Ze moet gevonden worden en geholpen worden.”
De stiefmoeder van Mariska zegt ook alles op alles te zetten zodat de tiener in goede gezondheid teruggevonden wordt. “We willen dat ze zo snel mogelijk gevonden wordt.” Haar man heeft het wettelijke gezag over de tiener. Zij willen inhoudelijk niets zeggen over de vermissing.
SignalementMariska Profijt is sinds maandag 4 januari vermist. Het 15-jarig meisje is 1,65 meter lang. Ze heeft lang, zwart haar en groene ogen. Tips over haar vermissing kunnen worden doorgebeld naar de politie. "Ik vrees dat ze ver weg is. Mijn aandacht gaat uit naar België of Duitsland."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.