Vakcollege Tilburg heroverweegt beleid na affaire met naaktfoto's

16 januari 2016 om 15:38
nl
De directie van het Vakcollege Tilburg gaat nog eens nadenken over het beleid om ouders niet te vertellen dat er naaktfoto's van minderjarige leerlingen op internet circuleren. Dat zei directeur Robert Weijmans tijdens het radioprogramma Alles Mag op Zaterdag.
Profielfoto van van Bebber Christel
Geschreven door
van Bebber Christel

Deze week lekte uit dat de school in oktober al wist van de 'sextingaffaire'. Toch ging er geen mail naar de de ouders of ouderraad om ze op de hoogte te stellen. Dat gebeurde pas toen uitlekte wat er was gebeurd.
ZIE OOK: Ouders niet ingelicht over naaktfoto's, school Tilburg houdt informatie binnenskamers
''Dat was volgens de beleidslijn die we hebben opgesteld in samenspraak met deskundigen", legt Weijmans uit. ''Je gaat in gesprek met de betrokken leerlingen en hun ouders en daarna volgt begeleiding op maat. Dan neem je een besluit dat je het niet openbaar gaat maken. Het gaat om kinderen. Om heel jonge kinderen.''
LoepNa de mediastorm van de afgelopen week twijfelt Weijmans toch of dat beleid juist was. ''Dit moeten we onder loep nemen. Ik sta er op dit moment nog steeds achter, maar dat neemt niet weg dat ik toch wel heel graag wil kijken naar de ontwikkeling van het incident. Ik wil wel heel zeker weten of we de juiste dingen hebben gedaan op het juiste moment.''
Het Vakcollege Tilburg kwam in het hart van een mediastorm terecht. Het onderwerp kwam landelijk in het nieuws. Toch speelt het imago van de school geen rol bij Weijmans' afwegingen. ''Het is een maatschappelijk fenomeen. Het speelt overal.'' De directeur kreeg deze week ook veel bijval van collega's.
ZIE OOK: Ook leerlingen 2College Oisterwijk naakt op Instagram
Open dagZondag is het open dag op het Vakcollege. Directeur Weijmans is aanwezig om vragen van aankomende leerlingen en hun ouders te beantwoorden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.