Langstzittend raadslid Hanneke van Maanen (46) van de VVD in Breda overleden

16 januari 2016 om 15:27
nl
Het langstzittende raadslid van Breda, Hanneke van Maanen, is vrijdagavond in het bijzijn van haar gezin overleden. Dat maakte de gemeente zaterdag bekend. Van Maanen ontving deze week nog een koninklijke onderscheiding.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De VVD-politica was veertien jaar lang raadslid in Breda. Ze was een tijd fractievoorzitter van haar partij, voorzitter van de raadscommissie Maatschappij en, vanaf twee jaar geleden, vice-voorzitter van de raad.
Lid in de Orde van Oranje-NassauDeze week werd Van Maanen nog benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. “Breda moet een geweldig mens en raadslid gaan missen”, zo schrijft burgemeester Paul Depla in een reactie. “Ze hield van het debat, maar altijd met oog voor de persoonlijke verhoudingen.”
Zo hield de politica zich bezig met de bouw van het nieuwe station in Breda. Aanvankelijk hielden de bouwbedrijven en de overheid stil dat er extra geld moest worden geïnvesteerd om de kwaliteit te kunnen handhaven. Van Maanen maakte zich hard voor het opheffen van de geheimhouding.
Bijzondere vrouw Van Maanen werd tien jaar geleden getroffen door borstkanker. Daar was ze in eerste instantie van hersteld, maar de ziekte kwam terug. Aan de gevolgen daarvan overleed ze vrijdagavond, ondanks haar ‘krachtige en strijdbare karakter’.
“Het verdriet en de pijn zijn groot. Hanneke was een warme, krachtige vrouw die midden in het leven stond. Ze had humor, straalde levenslust uit en had altijd oog voor mensen”, aldus VVD-fractievoorzitter Thierry Aartsen in Breda.
De politica laat haar man en drie tienerkinderen achter. Ze is 46 jaar oud geworden.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=je-__c8fEDY]Hanneke van Maanen in een promotiefilmpje van de VVD, in 2014

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.