Politievakbond haalt uit naar OM over verdachtmaking agenten na arrestatie - Omroep Brabant

Politievakbond haalt uit naar OM over verdachtmaking agenten na arrestatie

16 januari 2016 om 22:59
nl
De politievakbond ANVP is niet blij met de manier waarop het Openbaar Ministerie de verdachte agenten uit Den Bosch heeft weggezet. Dat zegt ANPV- voorzitter Geert Priem. Volgens hem zijn de agenten al verdacht, terwijl het onderzoek nog loopt.
Profielfoto van Kapteijns Lobke
Geschreven door
Kapteijns Lobke

Een 48-jarige man uit Schijndel raakte na zijn aanhouding onwel en lag drie dagen in coma. Hij woonde in zorginstelling Smart-Coach. Hij zou agressief hebben gereageerd naar zijn hulpverleners. Daarom werd de politie ingeschakeld.
Meerdere agenten waren nodig om de man in bedwang te houden. Volgens Priem gaat het Openbaar Ministerie juist voorbij aan dat laatste feit.
'Weten niet alles'"Er wordt niet meer over gepraat waarom deze aanhouding zo is gegaan. Zes mensen waren nodig om deze man in bedwang te houden. We weten niet of de aanhouding heeft geleid tot onwelwording. Wie weet was de man wel suïcidaal of had hij al lichamelijke klachten."
Priem vraagt zich hardop af waarom het Openbaar Ministerie het op deze manier aanpakt. Hij wil daarom duidelijk maken aan het OM dat deze aanpak volgens hem niet werkt.
Eerst onderzoek"Ik snap best dat het allemaal politiek correct moet maar we hebben hier wel te maken met mensen die hun werk doen. Laat ze eerst maar eens onderzoek doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.